Spin for Life 2011 zamelt in voor Villa Joep

Duizenden ‘spinners’ zetten zich in het weekeinde van 18 tot en met 20 maart in voor het gevecht tegen kinderkanker. Verdeeld over meer dan vijftig exclusieve sportcentra in het hele land, doen de fietsers mee aan het negende Spin for Life-weekeinde. Samen mikken ze op een opbrengst van 500.000 euro.

Spin for Life is een initiatief van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) om geld in te zamelen voor Villa Joep. In de afgelopen acht jaar groeide de actie uit van een kleinschalig evenement tot de grootste fitnessactie voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland. Honderden leden en relaties van VES doen er met veel plezier aan mee, nog eens duizenden familieleden en belangstellenden komen kijken. Onder de deelnemers in Vlaardingen is dit keer ook een deel van de TVM schaatsploeg. Vorig jaar bracht de actie een bedrag van 440.000 euro op. Deze negende keer mikt VES op een half miljoen euro. Minstens de helft ervan gaat naar Villa Joep. Sommige sportcentra kiezen voor de andere helft een eigen, meestal lokaal goed doel uit. Het partnerschap tussen VES en Villa Joep duurt inmiddels zes jaar.

Kippenvel
Elk jaar weten de sportscholen een ‘kippenvel-evenement’ te organiseren. Een korte bloemlezing van wat dit jaar staat te gebeuren:

– Voormalig meervoudig wielerkampioen Leontien van Moorsel spint op zaterdag en zondag een paar uur mee in Vlaardingen en Voorschoten.
– Oud gele truidrager in de ronde van Frankrijk, Teun van Vliet, opent Spin for Life in Tilburg. Van Vliet, zelf oud-kankerpatiënt, vertegenwoordigt de stichting Topsport for Life.
– Oncologen uit het Sophia-kinderziekenhuis in Rotterdam en het AMC in Amsterdam spinnen mee in Vlaardingen.
– Op verschillende plaatsen fietsen ouders van patiëntjes mee.
– Honderd spinningfietsen vullen het Raadhuisplein in Barneveld op zaterdag.

Filmpjes over spin for life staan op www.villajoep.nl/agenda

Plaats een reactie