Spijsvertering hekel punt voor bijna 40 procent Nederlandse vrouwen

0
5147

Spijsverteringsproblemen zijn een veelvoorkomende gezondheidsklacht bij vrouwen in Nederland. Dat wijst gezondheidsonderzoek onder ruim tienduizend Nederlandse vrouwen uit. Zo’n 40% van de vrouwen geeft in het onderzoek aan deze problemen te kennen.

Spijsverteringsklachten komen daarmee vaker voor dan bijvoorbeeld hooikoorts en een zere keel. Verstopping (66%), een opgezette buik (53%), een opgeblazen gevoel (52%), een moeilijke stoelgang (48%) en winderigheid (47%) zijn de meest voorkomende klachten.

Spijsverteringsproblemen beïnvloeden het leven behoorlijk: een vrouw die met spijsverteringsproblemen te maken heeft, heeft gemiddeld zes verschillende soorten klachten en de meeste van deze klachten doen zich meer dan een paar keer per week voor. Een goede zorg voor de spijsvertering is daarom erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat het voedsel dat iemand eet, wordt omgezet in stoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Gezond en gevarieerd eten zijn daarvoor een eerste voorwaarde, indien gewenst kan er aanvullend een gezondheidsproduct gebruikt worden.

Natuurlijk, biologisch en gezond
Veel respondenten uit het onderzoek gaven aan het belangrijk te vinden dat een product voor de spijsvertering geen chemische ingrediënten bevat en bij voorkeur natuurlijk, biologisch en gezond is. “Gezonde, natuurlijke en niet-gekunstelde ingrediënten”, zoals één van de respondenten het omschrijft. Molkosan van A.Vogel voldoet volgens de deelnemende vrouwen aan die eisen. Molkosan is – als één van de eerste A.Vogel producten – al sinds 1955 op de Nederlandse markt verkrijgbaar, en werd recent qua smaak en samenstelling verbeterd. 70% van de reeds gebruikers gaf aan meer tevreden te zijn over het nieuwe product. Zo vindt 56% de nieuwe smaak beter en 48% vindt het nieuwe product een verbetering voor haar spijsverteringsklachten. Bovendien gaf 81% aan dat de werking van het product binnen een week merkbaar is en 78% dat er minstens één klacht verminderde.

A.Vogel Molkosan – brengt de darmflora in evenwicht en bevordert de spijsvertering
Molkosan van A.Vogel bevat een hoge concentratie rechtsdraaiend melkzuur die helpt de darmflora weer in evenwicht te brengen, waardoor darmgassen en maagkrampen verminderen. Het bevordert de spijsvertering, zodat voedsel beter verteerd én opgenomen wordt. Bovendien voorkomt Molkosan een hongergevoel, doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Daarmee is het product ook geschikt ter ondersteuning bij afslanken. De smaak van Molkosan vermengd met water is karnemelkachtig, vermengd met vruchtensap neutraal. Het product is geschikt voor mensen met speciale diëten, Molkosan is namelijk lactose- en suikervrij en caloriearm. De poedervorm (oplosdrank) heeft als extra pré dat het rijk is aan vezels en het groene thee-extract bevat dat in het lichaam een belangrijke rol speelt als antioxidant en de stofwisseling stimuleert. De smaak is aangevuld met een vleugje sinaasappel.

Onderzoek: Biohorma BV, mei 2010: ‘Concept and In Home use test Molkosan, The Netherlands’. Kwantitatief onderzoek onder 10.897 Nederlandse vrouwen.