Spiekboekje wijn

Nederland drinkt steeds meer wijn, maar kenners zijn we nog lang niet. Hubrecht Duijker, die ooit de naam vinoloog bedacht, wél. In Spiekboekje wijn vertelt ’s werelds beste wijnpublicist je alles wat wijn drinken leuk maakt. In gewone taal, met veel passie en prachtige illustraties. Vanaf nu kies je altijd de mooiste druivensoort bij je kleine en grote gerechten.

Duijker is niet zomaar een vinoloog – hij stond aan de wieg van de vinologenopleiding. In feite is hij de enige echte wijnschrijver in Nederland, onder andere onderscheiden met de hoogste internationale juryprijs Wine Communicator of the Year. Je kent ’m vast. Van het toenmalige Koken met Sterren bijvoorbeeld, met kok Cas Spijkers. Of van zijn meer dan honderd publicaties sinds Kleintje wijn uit 1973.

Alle roem is Duijker niet naar het hoofd gestegen. Het liefst deelt hij zijn kennis met zo veel mogelijk mensen. Dat komt goed uit! Straks weet ook jij hoe je witte wijn snel koelt, in welk glas je wijn het best smaakt en hoe je wijn kiest op druivensoort. Zó zijn ze immers ook beschreven op het etiket. Als een chenin blanc, chardonnay, shiraz of een van die vele andere druiven. Ken jij de verschillen tussen een pinot blanc en pinot gris? Hoe smaakt wijn van de merlot-druif? Bij welk gerecht serveer je een tempranillo? En waarom smaakt brownietaart met noten zo super bij Duitse riesling?

In Spiekboekje wijn komen zo’n twee dozijn druiven aan bod. En bij elke soort ook maar meteen twee recepten, waarvan één amuse. Geen ellenlange uitweidingen voor Duijker, maar wel in een oogopslag de info die je nodig hebt. Even spieken en je komt nooit meer thuis met de verkeerde wijn!

Boekgegevens
– Titel: Spiekboekje wijn
– Auteur: Hubrecht Duijker
– ISBN 978 90 215 4919 4
– Prijs: € 9,95

Plaats een reactie