Speel het Dr. Donorspel tijdens de Nationale Donorweek

Van 22 oktober tot en met 28 oktober 2012 vindt de jaarlijkse Nationale Donorweek weer plaats. Tijdens deze week gaat het Dr. Donorspel bij verschillende ziekenhuizen langs om bezoekers te informeren over het belang van orgaandonatie.

Op woensdag 24 oktober kan www.drdonor.nl in Medisch Spectrum Twente te Enschede gespeeld worden en op donderdag 25 in de Isala klinieken te Zwolle.

Ziekenhuizen zeggen ‘JA’ tegen donorregistratie
Bezoekers van het Medisch Spectrum Twente (locatie: ziekenhuis Enschede gebouw Haaksbergerstraat) en de Isala klinieken kunnen tijdens de Nationale Donorweek informatie krijgen over orgaandonatie en zich eventueel meteen registreren als orgaandonor in het Donorregister. Heeft u vragen? De donatiecoördinator vertelt u graag meer over orgaan- en weefseldonatie. Wout Brama van FC Twente ging u voor en heeft reeds JA! gezegd. U deze week ook?

Dr. Donor. Wie is hij? Bekijk het filmpje over Dr. Donor hier.

Waarom Dr. Donor?
Nog steeds hebben veel in levensgevaar verkerende mensen donororganen en – weefsels hard nodig om te kunnen blijven leven. Het is dan ook van groot belang dat er steeds meer mensen in het Donorregister worden geregistreerd. Te weinig mensen weten echter wat orgaan- en weefseldonatie is en het belang ervan. Gevolg: te weinig mensen vullen het registratieformulier in. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in.

Cijfers
Van alle Nederlanders heeft 33,8 procent zich in het Donorregister geregistreerd, 24,3 procent zegt ‘Ja’ tegen donatie, 9,5 procent van de Nederlanders zegt ‘Nee’ en 66,2 procent heeft zich nog niet in het Donorregister (mogen) registreren.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen kan naar de dokter gegooid worden.

Heb je genoeg punten? Dan win je superleuke donor-goodies.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl!

Plaats een reactie