Spectaculaire sluiting Nationale Sport Week 2012

Zaterdagmiddag 28 april 2012 is het Olympische Vuur officieel overhandigd aan André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF. Een symbolische terugblik op een geweldige week van sporten en bewegen in heel Nederland en een spectaculaire sluiting in Arnhem. Maar gelijktijdig werd de vlam ook doorgegeven naar de Nationale Sport Week (NSW) 2013.

Ambassadeur Innocent Anyanwu en Floris Jan Bovelander van Topsportteam 2028 overhandigen Olympisch Vuur aan André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF. Foto: Nationale Sportweek / Mathilde Dusol.

Op de voet gevolgd door Fakkellopers van de 56 Gelderse Sportgemeenten, brachten ambassadeur van de Sportweek en professioneel bokser Innocent Anyanwu en Floris Jan Bovelander van Topsportteam 2028 de brandende fakkel naar het podium. Terwijl het sportprogramma op de Markt nog volop draaide, werd officieel de negende editie van de Nationale Sport Week gesloten. Een week waarin Nederland kon kennis maken met een grote variatie aan sporten, vaak dichtbij huis. Na de overdracht van de vlam was voor de inwoners van Arnhem nog een spectaculair podium- en pleinprogramma.

Ambassadeur Innocent Anyanwu en Floris Jan Bovelander van Topsportteam 2028 brengen het Olympisch Vuur naar het podium. Foto: Nationale Sportweek / Mathilde Dusol.

Topartiesten
Arnhem, host city van de landelijke afsluiting, verwelkomde een trits aan sportieve topartiesten. De ‘Verse Bazen Blockparty’ bood via een poweruur een geweldige BMX show en spectaculaire (freestyle) optredens van Luv4daGame, Pop’Arazzi Crew, Turn it Loose en rapper en ambassadeur Brainpower. Het podiumprogramma werd afgesloten door een swingende Zumbashow en optredens van Ralf Mackenbach en coverband The Tour.

Leer de doede360 van Marco Gerris

Wereldrecordpoging Doede360
Het beoogde wereldrecord is behaald: er zijn ruim 1,4 miljoen Doede360-sprongen gemaakt! Doede360 is een waanzinnig leuke en sportieve dans op de muziek van talentvolle rappers. Deze dans is een initiatief van KVLO, Klokhuis en NOC*NSF om tijdens de Nationale Sport Week zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen. Vandaag was de officiële uitslag. Voor dit geweldige resultaat hebben 143.687 jongeren en duizenden vrijwilligers binnen het onderwijs en de sport gezorgd. Met een live optreden van de rappers Gino Pietermaai en BoekoSam en FS Green van de Doede360-band werd de uitslag met duizenden Arnhemmers gevierd.

Een geslaagde Sportweek en finale
Niet alleen de opening in Enschede en de rest van de week, maar vooral ook de sluiting van de Nationale Sport Week in host city Arnhem mag succesvol genoemd worden: Arnhems wethouder sport Gerrie Elfrink: “Arnhem is de sportgemeente van het jaar dankzij de sterke samenwerking binnen onze sportwereld. Dit hebben provincie Gelderland en gemeente Arnhem laten zien bij de landelijke finale van de Nationale Sport Week. Een voorbeeld van sportieve samenwerking tussen het nationale, Gelderse en Arnhemse sportleven in de sportstad van het jaar. Ik heb enorm genoten van de sluiting van de Nationale Sport Week. Een droomfinale! Voor Arnhem, Gelderland en de sport. Goud voor de samenleving!”.

Plaats een reactie