Speciale kinderwebsite academisch ziekenhuis Maastricht

Met ingang van woensdag 28 oktober, kunnen jeugdige patiëntjes en bezoekers van het Maastrichtse ziekenhuis voor informatie terecht op een speciale kinderwebsite.Enkele veel voorkomende onderzoeken en behandelingen worden op een kindvriendelijke manier uitgelegd. Zo wordt kinderen aan de hand van een strip duidelijk gemaakt hoe bloedprikken in zijn werk gaat. Ook het geluid van een MRI-scan is op de site te horen zodat kinderen die in de scan moeten, daar niet meer zo van schrikken. Voorts kan het kind kennismaken met het personeel van de kinderafdeling, en opzoeken waar het mee te maken krijgt als het wordt opgenomen in het ziekenhuis. De kinderwebsite is – morgen vanaf 15.00 uur – te bereiken via de website www.azm.nl van het Maastrichtse ziekenhuis.

Prijsvraag
Het Maastricht UMC+ introduceert speciaal voor de kinderwebsite een maatje, een stripfiguur. Dit maatje, een jongedame die je bij de hand neemt en door de website loodst, heeft echter nog geen naam. Het Maastricht UMC+ schrijft daarom een prijsvraag uit en nodigt alle kinderen in Limburg van zes tot zestien jaar uit om een passende naam te verzinnen voor het vrouwelijke stripfiguurtje. De uitnodigingen en spelregels voor de prijsvraag worden aan basisscholen en middelbare scholen gestuurd. Voor de winnende inzending is er een mini-laptop en een bezoek aan het ziekenhuis voor de hele klas.

De website wordt morgen, woensdag 28 oktober, om 15.00 uur op feestelijke wijze gelanceerd. Dit zal gebeuren in de speelkamer van kinderafdeling B2.

De website is tot stand gekomen met financiële steun van de Junior Kamer Maastricht.

Plaats een reactie