Spataderen houden zomerse jurkjes en rokjes in de kast

Eén op de drie Nederlanders krijgt ooit in het leven te maken met spataderen. Vrouwen tweemaal zo vaak als mannen. Naast het lichamelijke ongemak dat spataderen veroorzaken – krampen en zware, pijnlijke en vermoeide benen – zijn ze ook in cosmetisch opzicht geen pretje. De zichtbare, kronkelende, blauwe aderen vormen voor menig vrouw dan ook aanleiding om ’s zomers de korte rokjes en jurkjes in de kast te laten hangen en de benen te bedekken. Extracten van de wilde paardenkastanje kunnen hen helpen bij de cosmetische én lichamelijke ongemakken van spataderen.

Hulp in cosmetisch opzicht: voorkomt spataderen en maakt bestaande minder zichtbaar
De werkzame stof uit de wilde paardenkastanje – Aescine – verbetert de doorbloeding van de grote beenaderen en versterkt de aderwanden. Dat verhindert het ontstaan van nieuwe spataderen en het erger worden van reeds aanwezige spataderen. Ook maakt het bestaande spataderen minder zichtbaar. In de grote beenaders bevinden zich namelijk kleppen die ervoor zorgen dat het bloed (dat wordt aangevoerd door de slagaders) niet terug kan stromen. Als een ader zijn elasticiteit verliest, rekt de doorsnede van de ader op zodat de kleppen niet meer goed sluiten met bloedstuwing als gevolg. Dan ontstaan spataderen. Aescine versterkt de aderwanden opnieuw, waardoor de kleppen weer bij elkaar komen, de bloedstuwing vermindert en de zichtbaarheid van bestaande spataderen afneemt.

Oplossing voor de lichamelijke ongemakken
Uit klinisch onderzoek* blijkt dat Aescine ook de lichamelijke klachten van spataderen aanzienlijk vermindert. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van Aesculaforce tabletten van A.Vogel die gestandaardiseerd zijn op 50 mg Aescine per tablet. Voorafgaand aan het onderzoek werden de patiënten gevraagd de ernst van hun klachten in een cijfer uit te drukken. De patiënten slikten vervolgens gedurende acht weken tweemaal per dag een Aesculaforce tablet en beoordeelden hun klachten op de laatste dag volgens eenzelfde systeem. Maar liefst 87% van de spataderpatiënten gaf aan dat het zware gevoel in de benen, de pijn, het branderige gevoel en de jeuk verminderden. Ruim 50% beoordeelde de resultaten zelfs met een goed of zeer goed.

Aesculaforce van A.Vogel
Na afloop van het onderzoek gaf een grote meerderheid – maar liefst 81% – van de patiënten aan A.Vogel Aesculaforce te blijven gebruiken. Aesculaforce van A.Vogel werkt snel en effectief bij en tegen spataderen en zware, vermoeide benen. En helpt al binnen twee tot drie uur uitstekend bij restless legs. Het product is 100% natuurlijk en kan veilig langdurig gebruikt worden. Een verpakking van 30 stuks kost € 9,95 en 50 stuks € 15,95. Verkrijgbaar bij drogisterij, apotheek en gezondheidswinkel.

* Uitgevoerd door het Zwitserse Bioforce AG onder 87 personen met spataderen.

Plaats een reactie