Spark Magazine, glossy over leven met de ziekte van Parkinson

Op Wereld Parkinson Dag, dinsdag 11 april 2012, lanceert ParkinsonNet Spark Magazine, een glossy over leven met de ziekte van Parkinson.

ParkinsonNet

Om de lancering kracht bij te zetten, stappen ParkinsonNet directeur Marten Munneke en parkinsonprofessor Bas Bloem op een tandem en fietsen ze met hun team en een aantal parkinsonpatiënten van Nijmegen naar het binnenhof in Den Haag. Daar overhandigen ze de eerste exemplaren van Spark Magazine aan minister Edith Schippers van VWS.

Michael Boogerd en burgemeester Wim Dijkstra
De tocht start bij het UMC St Radboud in Nijmegen. Onder het motto ‘een goed begin is het halve werk’ voegen ook ex-profwielrenner Michael Boogerd en de burgemeester van Nijmegen Wim Dijkstra zich hier bij het team om een deel van de rit mee te fietsen.

Ongeveer 10 kilometer voor de finish krijgt het team gezelschap van zo’n 80 parkinsonpatiënten en zorgverleners. Samen fietsen ze het laatste stuk naar het ministerie van VWS en overhandigen ze Spark Magazine aan minister Edith Schippers.

Spark Magazine
Spark Magazine is een glossy met inspirerende verhalen, interviews en fotoreportages rondom mensen die leven met parkinson. De verhalen focussen zich op de mogelijkheden die mensen met een chronische ziekte nog hebben in plaats van op de beperkingen en kosten die de zorg met zich meebrengt. Ook is er een apart katern met allerlei wetenswaardigheden over de ziekte.

Spark Magazine is een initiatief van ParkinsonNet en wordt uitgeven in samenwerking met de Parkinson Vereniging.

Meer informatie
www.sparkmagazine.nl

Plaats een reactie