Sophia heeft z’n Smiley

De dagbehandeling van het Erasmus MC-Sophia heeft een Smiley gekregen van Stichting Kind en Ziekenhuis. Deze stichting looft kwaliteitskeurmerken uit aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden in hun voorzieningen voor kinderen en ouders.

Bij hun kind
Met de Smiley – de Michelin-ster voor kinderziekenhuizen – voldoet de dagbehandeling van het Erasmus MC-Sophia geheel aan de criteria van de stichting Kind en Ziekenhuis aan de zorg en de voorzieningen voor kinderen en ouders. Zo mogen ouders in het Erasmus MC-Sophia aanwezig zijn bij het in slaap brengen en ontwaken van hun kind en zijn ze de hele dag welkom op de afdeling.

Dit jaar nog
Behalve een Smiley voor de dagbehandeling hoopt het Sophia binnenkort ook het keurmerk voor de zorg op de kinderafdeling en de kraamafdeling te krijgen. Tanya Werkman, stafadviseur Communicatie in het Sophia: “Het gaat om kleine punten, maar ze vergen organisatorisch toch de nodige aanpassingen. Een iets andere werkwijze resulteert automatisch in een andere scholing of bijvoorbeeld een wijziging in een groot aantal patiëntenfolders.” Desondanks verwacht Werkman dat ook de kinderafdeling dit jaar haar Smiley binnenhaalt: “Dat lijkt dit jaar nog te gaan lukken.”

Niet voor niets
Overigens is het keurmerk in meerdere opzichten geen vanzelfsprekendheid: de stichting vraagt een financiële vergoeding van € 500 per Smiley per jaar. Ook ziekenhuizen die al een of meer Smiley’s in hun bezit hebben, moeten vanaf 2010 het jaarlijkse bedrag betalen.

Plaats een reactie