Solliciteren anno nu vraagt om een andere aanpak

Ruim 8 procent van de Nederlandse beroepsbevolking is werkloos. Het vinden van een (nieuwe) baan is een hele opgave. Iedereen kent de horrorverhalen over tientallen afwijzingen, of nog vervelender: helemaal geen bericht krijgen. Waar gaat het mis? Veel werkzoekenden zoeken nog op de ‘ouderwetse’ manier naar een baan.

Ze openen internet, googelen op vacatures en solliciteren op de eerste de beste baan die enigszins passend lijkt. Het probleem: ook anderen vinden deze vacatures. Een werkzoekende heeft doorgaans meer dan honderd concurrenten. En dat maakt de kans op een baan aanzienlijk kleiner.

Waarom dit boek?
Solliciteren anno nu vraagt om een andere aanpak: als sollicitant moet je werken aan je ‘gunfactor’, zodat je de baan krijgt die je zo graag wilt hebben. Met de GunfactorVerhoger onderscheid je je op de juiste manier. Je leert werken met het Gunningswiel: de acht componenten waarmee je invloed kunt uitoefenen op de hoogte van je gunfactor. Dat is van doorslaggevend belang om goed in beeld te komen bij recruiters, werkgevers, je ambassadeurs en netwerkcontacten, want die nieuwe baan moet je worden gegund.

Solliciteren met de GunfactorVerhoger, Gertien Beijering

Met dit praktische boek leer je alles over:
• Hoe je werkt aan je profilering en zichtbaarheid
• Hoe je je kennis en kunde onder de aandacht brengt
• Hoe je je onderscheidt van andere sollicitanten
• Hoe je een sterk netwerk opbouwt en onderhoudt
• Hoe je vertrouwen opbouwt en commitment krijgt om een gunning tot stand te brengen

I.A. van Veen: “Een fijn boek om lekker mee aan de slag te gaan. Praktisch door bruikbare CV’s die net even anders zijn. Een Scan om je DISC profiel te bepalen en veel praktische tips. Het geeft je een goed beeld van de wijze waarop je in deze tijd je kansen op de arbeidsmarkt vergroot.”

Over de auteur
Gertien Beijering is als coach, trainer, spreker en ondernemer al jaren actief op het gebied van communicatie-, loopbaan- en zichtbaarheidsvraagstukken. Als GunfactorVerhoger heeft ze haar sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Ze helpt sollicitanten en ondernemers om hun gunfactor te verhogen, zodat de gewenste resultaten sneller worden geboekt. Vanuit haar eigen ervaringen en haar communicatie- en counseling-psychologie achtergrond weet ze mensen te enthousiasmeren, te inspireren en te motiveren om nieuwe stappen te zetten en invloed uit te oefenen op hun eigen toekomst.

Boekgegevens
Titel: Solliciteren met de GunfactorVerhoger (inkijkexemplaar)
Auteur: Gertien Beijering
ISBN: 9789089652669
Pagina’s: 176
Prijs: € 17,50
Website: www.degunfactorverhoger.nl

2 gedachten over “Solliciteren anno nu vraagt om een andere aanpak”

 1. Een werkzoekende heeft te maken met geduchte concurrentie en dat maakt de kans op een baan kleiner. Tegenwoordig vraagt het zoeken naar werk een andere aanpak. Als sollicitant moet je werken aan de ‘gun factor’.

  In het boek ‘Solliciteren met de gunfactorverhoger’ van Gertien Beijering krijg je tips en adviezen hoe je deze ‘gunfactor’ kan verhogen.

  Het boek leest makkelijk en staat boordevol tips over hoe je je het beste kan profileren, een sterk netwerk kan opbouwen, hoe je vertrouwen opbouwt en hoe je een gewenst imago in stand kan houden.

  Zo wordt er geopperd om rekening te houden met je kleding als je op zaterdag ochtend even boodschappen gaat doen bij Albert Heijn, omdat je in je ouwe kloffie niet iemand tegen wilt komen uit je zakelijke netwerk …

  Het boek zet mensen vooral aan het denken om zich bewust te worden van wie ze zijn en waar ze voor staan. Dit is altijd goed, maar soms lijkt wel alsof er in het boek meer tips en adviezen gegeven worden aan het creëren van een gewenst imago, wat het gevaar met zich meebrengt dat mensen een soort gekunstelde persoonlijkheid gaan creëren. Soms is het verschil tussen hoe mensen zijn en hoe mensen graag willen zijn namelijk erg groot, waardoor actie som de gunfactor te vergroten wat ‘onecht’ kan worden.

  Het boek moet daarom ook niet beschouwd worden als de zoveelste bijbel voor werkzoekend Nederland, maar is leuk om te lezen en staat vol met handige tips en leuke wetenswaardigheden.

  Beantwoorden
 2. Lees alleen maar een hoopje onzin! Troep en geldklopperij net als die coaches die denken te weten hoe het moet. Het is een farce. Het enige wat die coaches kunnen is geld uit je zakken kloppen en slap lullen hoe jij moet gaan solliciteren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie