Solar Team Twente voorbereid voor kwalificatie en klaar voor race

Solar Team Twente is helemaal klaar voor de race die zondag 16 oktober 2011 start. Om te bepalen vanaf welke positie ze mogen beginnen aan de 3000 kilometer lange race, moeten zij zich morgen kwalificeren. Op het circuit Hidden Valley zullen van 07.30 tot 13.00 uur de teams strijden om de snelste rondetijd. Hoe het er uit ziet achter de schermen is vrijdag 14 oktober 2011 om 17.45 uur bij RTL Z te zien tijdens de eerste van acht uitzendingen met Helga van Leur.

Zaterdag 15 oktober 2011 wordt de kwalificatie voor de World Solar Challenge 2011 verreden. Coureur Jens Hegeman heeft al op het circuit kunnen oefenen. ‘De eerste tests zagen er veelbelovend uit. Het wordt een grote uitdaging om morgen het maximale uit de auto te halen.’ De behaalde tijd bepaalt de startplaats voor het begin van de race op zondag. In Nederland wordt iedereen via media op de hoogte gehouden van de verrichtingen in Australië.

Start uitzending RTL met Helga van Leur
Van 14 tot en met 25 oktober wordt het programma ‘World Solar Challenge 2011’ uitgezonden op RTL 7, tijdens werkdagen om 17:45 uur. Op zaterdag 15 oktober is er een extra uitzending over de kwalificatie om 15:45 uur op RTL 7. RTL Z weerdeskundige Helga van Leur heeft zich bij het Twentse team gevoegd en zal met onder meer programmamaker en collega Reinoud Broekhuijsen via internet blogs bijhouden. Helga van Leur: “Ik heb destijds onmiddellijk toegezegd en ga mijn uiterste best doen om het team steeds van de juiste meteorologische informatie te voorzien.” Meer informatie is te vinden op www.rtl.nl/worldsolarchallenge.

Volg het team
Tijdens de World Solar Challenge in Australië kan het Twentse team gevolgd worden aan de hand van nieuwsberichten, blogs, tweets, foto’s en video’s op hun eigen app. Een filmploeg van Saxion die bestaat uit studenten van de multimediaopleiding zal dagelijks een video-item maken over de race. Kijk op www.solarteam.nl voor de laatste informatie of download de app.

Gedurende de race is via de app informatie te vinden over de snelheden die de zonneauto behaalt, de weersomstandigheden in Australie en de afgelegde afstanden. De Solar Team Twente applicatie is gratis beschikbaar voor Android-, iPhone-, Nokia- en Blackberry-toestellen, via www.solarteam.nl/applicatie en in de verschillende stores.

Plaats een reactie