Solar Team Twente met windstoten tot wel 70 km/h naar laatste tussenstop

Het is nu al de meest barre World Solar Challenge ooit. Waar de strijd tussen Japen en Nederland in de top al is beslist, ging die donderdag 20 oktober 2011 nog in volle hevigheid door in de tweede groep.

Fotograaf: Gijs Versteeg.

Donderdagmiddag, het tijdverschil met Darwin, Australië is +7.5 uur, finishten Tokai (1), Delft (2) en Michigan (3). Twente is op dit moment in Port Augusta op zo’n 300 kilometer van Adelaide. Het team staat op de vijfde racedag nu 5e plek op 20 minuten van het Japanse Ashiya University (4). Met het omslaan van het weer van warm- naar koudefront bleek dat niet alleen de bewolking fors was. Ook de wind stak de kop op met snelheden van 50 tot 70 km/h. Hiermee werd voor het team een nieuwe uitdaging in de race geïntroduceerd.

Coureurs Alinda Nijhoff en Joost Mulder hielden de wagen stabiel op de weg, maar moesten wel fors in tempo naar beneden. “De snelheid waarmee het weer omsloeg was een nieuwe ervaring. De wagen kreeg het zwaar te verduren, je voelde de wind door de cockpit stromen en grip op de wagen proberen te krijgen. De uitdaging morgen wordt het halen van de finish met gebrek aan zon, veel tegenwind en zware windstoten. We zullen er nog een hele kluif aan hebben om de 4e positie te heroveren, maar we gaan het zeker proberen,” vertelt Joost Mulder.

De stemming in het team is optimistisch. Teamcaptain Siebe Brinkhof: “We hebben de finish in zicht en kijken uit naar Adelaide. Het is bijzonder weer en een bijzondere race, een strijd tegen de elementen. Felicitaties ook voor het team van Delft. Morgen treffen we elkaar hopelijk weer en laten we de wereld zien dat Nederland tot prima prestaties in staat is.”

Plaats een reactie