Solar Team Twente gaat racen op Luchthaven Twente

Maandag 8 augustus tot en met woensdag 10 augustus 2011 is Luchthaven Twente het toneel voor de racesimulatie van Solar Team Twente. De zonneauto 21Connect zal drie dagen lang ronden rijden over het terrein.

Fotograaf: Gijs Versteeg.

Tijdens deze simulatie wordt het strategisch model voor het eerst gebruikt in raceconfiguratie. Daarnaast worden verbeterde raceprotocollen getest en wordt er geoefend met een aantal scenario’s. Solar Team Twente zal overnachten in tenten naast het terrein. Alle aspecten van de World Solar Challenge worden gesimuleerd.

De samenwerking tussen Solar Team Twente en Luchthaven Twente is een uitstekend voorbeeld van de toewijding van de gehele regio aan dergelijke projecten. Regio Twente profileert zich als een jonge, dynamische en innovatieve regio. Verbindingen leggen tussen overheid, onderwijs en ondernemingen binnen en buiten Twente is waar het om gaat. Dit draagt Solar Team Twente dan ook uit met hun Team, Twente, Technology filosofie. Met een team van bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen de technologie ontwikkelen om Twente op de kaart te zetten.

Buitengewoon veel bedrijven uit Twente, en natuurlijk Regio Twente zelf, zijn intensief betrokken bij Solar Team Twente. Daarnaast is er met vooraanstaande bedrijven uit de rest van het land een mooi collectief gekomen wat achter het team staat. Vliegveld Twente koos er net als zij voor om innovatie te steunen door hun terrein open te stellen voor de studenten. Met zo’n sterke regio achter ons zijn we trots om onderdeel te zijn van dit Twente.

Houd tijdens de racesimulatie het twitter-account en de website www.solarteam.nl in de gaten.

Plaats een reactie