Sodexo kiest voor biologische kroket

Sodexo is ambitieus, maar zeker ook realistisch als het gaat om duurzaam ondernemen. Maandag 15 augustus 2011 introduceert Sodexo in al haar restaurants de biologische kroket. Deze stap voorwaarts naar een betere wereld voor morgen staat niet op zichzelf.

Sodexo heeft het Better Tomorrow Plan opgesteld waarin haalbare doelstellingen worden geformuleerd om haar cliënten en consumenten een ruime keuze te bieden aan duurzame oplossingen. De belangrijkste speerpunten in het Better Tomorrow Plan zijn op het gebied van voeding, gezondheid en welzijn, de ontwikkeling van lokale gemeenschappen, het milieu en personeelsbeleid.

Ook dierenwelzijn past in het strategisch Better Tomorrow Plan. Zo biedt Sodexo haar consumenten vleeswaren met het ‘Beter Leven kenmerk’ van de Dierenbescherming, biologische kaas en melk met weidegarantie, vis met MSC-keurmerk en een uitgebreid vegetarisch aanbod. Alle Sodexo-restaurants hebben biologische melk en zuivelproducten in het assortiment. Ook is Sodexo MSC gecertificeerd, dat betekent dat het visaanbod in alle restaurants bestaat uit 100% duurzame vis: MSC-gecertificeerd of vis volgens de Viswijzer. Alle bedreigde soorten zijn uit het Sodexo assortiment verdwenen.

Een nieuwe stap in Sodexo’s duurzaamheidsbeleid is de vervanging van de ambachtelijke kroket door een volledig biologische kroket met het ‘3 sterren Beter Leven kenmerk’ van de Dierenbescherming. Vanaf vandaag is deze ambachtelijke kroket verkrijgbaar in alle Sodexo restaurants. Op jaarbasis gaat het om 1,5 miljoen kroketten.

Henk Leijten, Directeur Food Services: “Als dienstverlener dragen wij de verantwoordelijkheid voor een groot gedeelte van de dagelijkse voeding van 350.000 consumenten in Nederland. Het welzijn van onze cliënten en consumenten staat daarbij voorop. In onze restaurants hebben de consumenten elke dag een ruime keuze uit verantwoorde producten, waaronder nu ook de biologische kroket.”

Plaats een reactie