Snurker wordt steeds jonger en dikker

De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft zaterdag 27 maart ” de Nationale Slaapdag” uitgekozen om de uitkomsten van dit onderzoek naar buiten te brengen.

Uit eigen onderzoek onder 35.000 snurk / apneupatiënten, uitgevoerd door de Kliniek voor Snurken en Apneu, gevestigd in het WTC te Amsterdam, is gebleken dat de leeftijdsopbouw van snurkers door verschillende oorzaken steeds lager wordt.

Het onderzoek liet zien dat met name het leefpatroon/ slaaphygiëne van de 20-er debet is aan het gaan snurken. Van de 35.000 onderzochte personen bleek dat in de periode 1990-2000 slechts 5% jonger was dan 40 jaar. Over de periode 2000-2010 maakt deze leeftijdsgroep 12% uit van het totaal.

Opmerkelijk is dat 80% van de onderzochte personen:

– Een Body Mass Index (BMI) groter dan 25 (lees: overgewicht)
– Spanningen vanwege afstuderen of een drukke baan,
– Medicatie gebruiken vanwege depressiviteit,
– Nog over hun neus en keelamandelen bleken te beschikken,
– Dagelijks alcohol nuttigen.
– Familie hadden met diabetes type II

’s Nachts ontspannen en verslappen onze spieren. Hierdoor zakt de tong achterwaarts in de keel en versperd ze de luchtwegen. Het gevolg van deze obstructie is een verminderde opname van zuurstof waarop het lichaam reageert (adrenaline). Snurkgeluid kan een duidelijke indicatie zijn van blokkades in de luchtwegen (z.g. apneu’s).

De Kliniek voor Snurken en Apneu heeft de afgelopen 17 jaar reeds meer dan 35.000 patiënten met de MRA/TRA snurkbeugel behandeld. 4200 patiënten jonger dan 30 jaar hebben hiermee een verbetering van kwaliteit van leven. Tevens wordt voorlichting gegeven omtrent de slaaphygiëne en BMI-beleid.

1 gedachte over “Snurker wordt steeds jonger en dikker”

Plaats een reactie