Snel aan de beurt bij buisjes en amandelen

Kinderen bij wie buisjes geplaatst of neus- en /of keelamandelen verwijderd moeten worden, zijn nu sneller ‘uit en thuis’. Tussen de eerste afspraak op de polikliniek en de operatie zitten nu slechts twee weken. Dit is mogelijk doordat de planning op de poli Keel-, Neus- en Oorheelkunde is verbeterd.

Jasmijn (3) met haar moeder en KNO-arts dr. Jet van den Akker, die bij haar de amandelen zal knippen.

Kinderen bij wie buisjes nodig zijn in de oren, of bij wie de amandelen geknipt moeten worden, hebben doorgaans veel ongemak en pijn door hun klachten. Ook voor ouders is dit soms ‘afzien’, inclusief slapeloze nachten. Meander Medisch Centrum wil daarom dat deze kinderen snel terecht kunnen.

Het spreekuur KNO biedt elke dag speciaal plaats aan kinderen. Daarnaast is er een avondspreekuur voor kinderen, wat handig is voor werkende ouders. Bijna elke dag van de week is de operatie in te plannen.

Voor extra begeleiding is op locatie Amersfoort Elisabeth een pedagogisch medewerker aanwezig, die het kind en de ouders voorbereidt op de ingreep. Door de kindvriendelijke voorbereiding verloopt de ingreep doorgaans rustiger en in ontspannen sfeer.

Plaats een reactie