Smoothie: Florida grapefruit, aardbei en munt

Iets te veel gegeten of gesnoept dit weekend? Of te hard gefeest? Gewoon niet helemaal fit door de schommelende temperaturen?

Grapefruit, Strawberry, Mint SmoothiesFlorida grapefruit, aardbei en munt smoothie!

Trakteer jezelf dan op een welverdiende vitamine boost met deze gezonde Florida grapefruit smoothie, van de hand van de Britse celebrity chef Lisa Faulkner. Het was nog nooit zo makkelijk om het zonnetje in huis te halen!

De Florida grapefruit zit boordevol vitaminen, ijzer en essentiële antioxidanten, waardoor het immuunsysteem meteen een kickstarter krijgt om bacteriën te weren. Iedere halve grapefruit bevat namelijk genoeg om in één klap te voorzien in de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Dat helpt niet alleen mee om niet ziek te worden, maar zorgt er ook voor dat je sneller weer opknapt! Bovendien is deze zoet-frisse dorstlesser in een handomdraai gemaakt. Geen enkele reden om jezelf deze vitaminebom niet cadeau te doen!

Wat heb je nodig?
· 1 Florida grapefruit
· 1 banaan
· 4 tot 6 aardbeien
· 100 ml Griekse yoghurt
· 1 tot 2 eetlepels honing
· 4 grote muntbladeren
· Een mixer / blender / smoothie maker
· Een kom

Hoe maak je het klaar?
Snijd de grapefruit door de helft en haal er een stukje van ongeveer 1 cm dik uit. Leg dit apart voor de garnering. Nu moet de schil van de Florida grapefruit verwijderd worden – gebruik hiervoor een scherp mes en snijd met de ronding van het fruit mee om zoveel mogelijk sappig vruchtvlees te behouden. Stop het fruit in de kan.

De banaan, aardbeien en muntbladeren snijd je in grove stukken en gaan samen met de yoghurt bij de Florida grapefruit in de kan. Mix het geheel goed door elkaar met een mixer, blender of smoothie maker. Voeg nu naar smaak honing toe en vergeet niet tussendoor alvast even te proeven!

Schenk de smoothie in mooie glazen, versier ze met schijfjes grapefruit en serveer meteen. Als het er leuk uitziet, word je er nog vrolijk van ook! Je voelt je meteen gezonder, toch?

Ga voor nog meer inspiratie, leuke weetjes en smakelijke recepten naar www.Facebook.com/FloridaGrapefruitNL. Smakelijk en fijne week!

Meer informatie
http://www.gofloridagrapefruit.com
http://www.floridajuice.com

Feel good with Florida grapefruit