Smiley voor Kraamafdeling

De Kraamafdeling van het azM heeft van de stichting Kind en Ziekenhuis een Smiley gekregen, een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk. De Smiley is toegekend in verband met de gezinsgerichte zorg.

De Kraamafdeling beschikt over zeven eenbedskamers en vijf tweebedskamers, die allemaal de mogelijkheid hebben van ‘rooming-in’. Dat betekent dat de baby dag en nacht bij de moeder op de kamer is. Ook de partner kan desgewenst bij moeder en kind op de kamer overnachten.

Bovendien kan de partner altijd terecht voor bezoek. Kraamafdeling en couveuse-afdeling liggen dicht bij elkaar, en als de baby na de geboorte een gele kleur krijgt en onder de warmtelamp moet, kan dat op de Kraamafdeling. Tevens is epidurale pijnstilling (de zogenoemde ruggenprik) 24 uur per dag gedurende zeven dagen in de week mogelijk. De kraamvrouwen worden begeleid door een lactatiekundige als er problemen zijn met de borstvoeding, en de afdeling beschikt over een WHO/UNICEF-certificaat die de zorg voor borstvoeding borgt.

De afdeling heeft hard gewerkt om de Smiley binnen te halen. Gynaecoloog en afdelingshoofd prof. dr. Jan Nijhuis: “Nu dat gelukt is, steken we de vlag uit.” Nijhuis en adjunct-directeur Carla Abrams van de RVE Erfelijkheid, Voortplanting en het Kind spreken hun waardering uit voor het hele team. Abrams: “Deze smiley is de kroon op het vele werk”.

Kind en Ziekenhuis komt op voor kinderen in het ziekenhuis, ongeacht ziekte of aandoening. De organisatie is niet alleen spreekbuis van kinderen en ouders naar zorgprofessionals, ziekenhuizen en zorgverzekeraars, maar geeft ook informatie en advies over de mate van kindvriendelijkheid van ziekenhuizen.

Plaats een reactie