Smeerteams in strijd tegen huidkanker tijdens Delfsail

De zon schijnt vandaag weer flink op Delfsail. Genieten dus, tenminste als je niet verbrandt. Want ook tijdens deze mooie nazomer is de kans op verbranden nog steeds aanwezig, ook bij een aan de zon gewende huid. KWF Kankerbestrijding gaat vandaag op pad om bezoekers van Delfsail te beschermen tegen de zon. Want hoe vaker iemand in zijn leven door de zon verbrandt of blootgesteld wordt aan UV-straling, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd. Het dorp en de haven in!
Met een team van vuurrood geschminkte acteurs gaat KWF Kankerbestrijding vanmiddag het dorp en de haven in om de bezoekers van Delfsail op ludieke en sympathieke wijze te herinneren aan het verbrandgevaar wat op de loer ligt. Niet alleen op het strand, maar vooral ook tijdens openluchtevenementen, op terrassen, in parkjes, tijdens het wandelen of fietsen is er verbrandgevaar. En dat de herinnering nodig is blijkt wel uit het feit dat het aantal gevallen van huikanker explosief toeneemt. Dit jaar komen er weer 37.000 nieuwe gevallen bij. De prognose is dat 1 op de 7 mensen in Nederland in zijn leven huidkanker krijgt.

Verbrandgevaar
Om het gevaar van zonverbranding extra onder de aandacht te brengen heeft KWF Kankerbestrijding een beeldmerk laten ontwikkelen. Deze verbrandgevaardriehoek herinnert iedereen eraan om zich op tijd te beschermen tegen te veel zon. Daarnaast faciliteert KWF Kankerbestrijding allerlei gratis posters via de website http://www.zonverstandig.nl/ om op te hangen op evenementen, bij voetbalclubs, strandpaviljoens, roeiverenigingen, fietsverhuurbedrijven etc.

Plaats een reactie