Smartsize me, niet het zoveelste dieetboek

Op basis van wetenschappelijke inzichten over eetgedrag, lichaamsgewicht en gedragsverandering bieden de auteurs ‘een slimme manier om maat te houden’. Niet het zoveelste dieetboek dus, maar tools waarmee mensen hun eetgewoontes blijvend kunnen veranderen. 23 augustus 2011 presenteren wetenschappers Ingrid Steenhuis en Maartje Poelman (Vrije Universiteit Amsterdam) en managementspecialist Wil Overtoom hun boek Smartsize me in De Roos in Amsterdam.

Minder leren eten
De auteurs vonden het tijd om hun psychologische inzichten, gezondheidswetenschappelijke kennis en managementtechnieken te bundelen in een no-nonsense methode voor mensen die hun gewicht willen beheersen. Anders dan de talloze dieetboeken schrijft Smartsize me niet voor wat je wel en niet mag eten. Geen complete dagmenu’s dus, wel bruikbare inzichten en praktische opdrachten. Bijvoorbeeld een simpel stappenplan waarmee je je koffie of thee ook zonder suiker lekker gaat vinden. En tips waarmee je de caloriedichtheid van je maaltijd verlaagt: op je bord ligt dezelfde hoeveelheid eten als normaal, maar dan wel met minder calorieën. Zo kun je het heft in eigen handen nemen en je eetgewoontes blijvend veranderen.

Over de auteurs
Ingrid Steenhuis is universitair hoofddocent Gezondheidsbevordering bij de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Maartje Poelman is AIO bij de afdeling Gezondheidswetenschappen en heeft tevens een achtergrond binnen de dietetiek. Wil Overtoom is Inkoop Directeur (CPO) bij IBM Benelux en geeft leiding aan een internationaal team van inkoopmanagers en professionals. Hij is gespecialiseerd in veranderingsmanagement en ‘Smart buying’.

Plaats een reactie