Slimpie limonade: lekker fris, zonder suiker

Slimpie introduceert een lekkere en gezonde limonadesiroop voor kinderen. De zes verschillende smaken zijn 100% suikervrij en bevatten slechts één kilocalorie per 100 ml. Slimpie limonade is dan ook voorzien van het ‘Ik kies bewust’-logo van het Voedingscentrum.

Kinderen hebben dagelijks één tot anderhalve liter vocht nodig. Zeker tijdens warme, zomerse dagen, want dan willen ze vaak nóg meer drinken. Het Voedingscentrum adviseert om zo caloriearm mogelijk vocht te drinken. Water is dan eigenlijk de beste keuze want veel frisdranken, sappen en yoghurtdranken bevatten een flinke hoeveelheid suiker. Kinderen krijgen hierdoor vaak ongemerkt veel calorieën binnen, wat weer kan leiden tot overgewicht.

Verantwoorde voeding
De meeste kinderen doe je natuurlijk geen groot plezier met een glas water. Daarom is Slimpie een lekker fris alternatief voor ouders die hun kinderen verantwoorde voeding willen geven. Slimpie bevat geen suiker, maar is voor een lekkere smaak wel gezoet. Alle zoetstoffen in Slimpie zijn officieel getest en veilig bevonden. (1)

Fruitsmaken

Slimpie is er in zes verschillende fruitsmaken die het vooral bij kinderen uitstekend doen: sinaasappel, framboos, appel, aardbei, sinaasappel/framboos en granaatappel. De suikervrije limonadesiroop zit in een PET-fles van 0,58 liter en hoeft alleen maar te worden aangelengd met water. Bijzonder is de mengverhouding van 1:11, waarmee maar liefst 35 glazen limonade per fles te maken zijn. Een glas Slimpie limonade kost maar € 0,06. Daarmee is Slimpie zelfs 30% goedkoper dan andere limonades. Slimpie limonade is verkrijgbaar in de supermarkt voor de adviesprijs van € 2,05.

Meer informatie: www.slimpie.com

(1) In verband met de zogeheten ‘Aanvaardbare Dagelijkse Inname’ (ADI) van zoetstoffen adviseren wij dat kinderen onder de vier jaar Slimpie alleen gebruiken in overleg met de (kinder)arts en/ of diëtist.

29 gedachten over “Slimpie limonade: lekker fris, zonder suiker”

 1. Beter helemaal niet aan kinderen geven dus. Je hoort nog steeds vaak dat zoetstoffen kankerverwekkend zijn en dat ze bij sommige mensen buikpijn en diarree kunnen veroorzaken. Geef je kinderen gewoon water, kruidenthee en af en toe een glaasje sap (jezelf ook trouwens).

  Beantwoorden
 2. Helemaal mee eens.
  Thee is ook nog eens de goedkoopste oplossing.
  En slim word je er zeker niet van van die aspartaan en andere rotzooi, het tast je hersens eerder aan.
  Denk dus niet dat je van slimpie slim word, eerder dom.

  Beantwoorden
 3. Oh ja overgewicht komt niet van yoghurtdranken en sappen, deze kunnen juist een hele goede werking hebben vooral in de darmflora en daardoor een betere spijsvertering ontwikkelen. Nee te weinig beweging en luxe voeding pakjes maaltijden van honig/knor/maggi noem maar op en de overdaad aan rijst ,pasta en aardappelen, zorgen voor overgewicht en natuurlijk alle extra extraatjes, chips, snoep. Overdaad schaad, ook teveel fruit, teveel groente.

  Beantwoorden
 4. hallo allebei , ik doe mijn reactie er ook ff bij, ik vind t super fijn, dat ook zonder suiker, de smaak zo lekker kan zijn, wat betreft t schaad je lichaam, dat doet alles waar je TE mee hebt gedaan….grote glas echt 1 op elf, dan proef je t vanzelf, echt de sinaasappel/framboos eens doen, t scheelt ook nog eens veel ,poen,,,,,,,, en alles wat je eet, er is altijd wel iets, wat je niet weet,,,,,,, vr.gr. leo

  Beantwoorden
 5. hallo allemaal ik ben suiker patient en heb nog nooit zo iets lekkers op wat ik mag hebben het gaat overal in bv.door de yoghert ,melk en water dus ik ben er blij mee

  Beantwoorden
 6. Mensen, aspartaam is nog schadelijker dan suiker. Het is GIF!!!
  Vermijd allebei….even volhouden en na een paar maanden je verlang je niet meer naar suiker en of aspartaam en voel je je stukken beter. Ik heb het zelf ervaren en ben weer helemaal opgebloeid.

  Beantwoorden
 7. De mensen moeten eens stoppen met zelf wordt te dokteren.
  Aan kinderen wordt het door de huisarts en obesitas specialisten geadviseerd.
  Ik ken iemand die haar kinderen altijd wicky pakjes limonade dronken (4 tot 6 klonten suiker per pakje) maar met Slimpie in hun gewicht zijn afgevallen.
  Dus voor mij ook niets anders meer dan Slimpie limonade.
  DUS MENSEN DENK EENS NA VOOR JE CONCLUSIES TREKT UIT KLETS VERHAALTJES UIT BOEKJES OF VAN ZELF DENKENDE DOKTERS.

  Beantwoorden
 8. Ik heb sommige reacties gelezen…ik snap iets niet….iedereen heeft t erover dat t suikervrij is dat slimpie drink…ik dacht dat ook omdat t op de verpakking staat…(ik had slimpie mixed fruit bubblegum smaak) ik had dat gekocht voor mn zoontje van 1.5jaar en ook omdat er geen zoetstoffen in zouden zitten…maar als je dan leest wat erin zit zie je toch dat er suiker inzit..evenals zoetstoffen! Hoe kunnen ze dan op de voorkant zetten zonder suiker?

  Beantwoorden
 9. Weggooi en die rotzooi!!!
  Gezoet met Aspartaam, dikke vette BAH, hoe durven ze onze kinderen te vergiftigen!!! Ze kunnen beter suiker binnen krijgen dan deze kanker verwekkende troep!!!
  En over zelf dokteren… Als mensen zelf niet meer zouden kunnen nadenken over wat ze binnen zouden moeten krijgen zou het wel heel erg snel bergafwaarts gaan met de gezondheid van onze mensheid. Ik ben echt niet tegen een snoepje elke dag of een lekker zakje chips zo nu en dan, maar doe het met mate.
  En voor de fabrikanten: er zijn echt wel goede alternatieven voor de chemische zoetstoffen als aspartaam en acesulfaam, zoals Stevia of andere natuurlijke suikers.
  Quote:
  “Ik ken iemand die haar kinderen altijd wicky pakjes limonade dronken (4 tot 6 klonten suiker per pakje) maar met Slimpie in hun gewicht zijn afgevallen.”
  Sorry hoor, maar als je je kinderen alleen maar dit te drinken geeft de hele dag lang dan ben je echt niet goed bezig en zal je op andere gebieden van eten ook wel flinke steken laten vallen!!!
  Mensen, blijf zelf nadenken alsjeblieft!

  Beantwoorden
 10. Ja ben ik weer:
  Quote van Slimpie:
  (1) In verband met de zogeheten ‘Aanvaardbare Dagelijkse Inname’ (ADI) van zoetstoffen adviseren wij dat kinderen onder de vier jaar Slimpie alleen gebruiken in overleg met de (kinder)arts en/ of diëtist.

  HET WORDT GEWOON IN DE SUPERMARKT VERKOCHT!!!
  Misschien staat het wel op de fles, maar NIEMAND die dat leest, wedden?
  Slimpie, je bent dom bezig!!!

  Beantwoorden
 11. Ja onmiddelijk stoppen met deze gevaarlijke siroop, er zitten drie kunstmatige zoetstoffen in waarvan er 1 de gevaarlijkste is enwel Aspartaam die mede 92 ziektes veroorzaakt vooral voor kinderen is het extreem af te raden, lees maar eens de timeline van Aspartame en je schrikt wie er mee te maken had en dat hij er alles voor zou doen om Aspartaam op de markt te krijgen en zie de documentaire Sweet Misery http://www.youtube.com/watch?v=c0UDeydlEDM, Aspartaam is gepusht door de multinationals, er zijn onderzoeksrapporten vervalst etc. het moest en zou op de markt ten kostte van alles. Afblijven van Aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen.

  Beantwoorden
 12. IK WIL GRAAG 3 FLESJES GRANAATAPPEL, 3 FLESJES SINAASAPPEL EN 1 FLESJE EN 1 FLESJE SINAASAPPEL-FRAMBOOS BESTELLEN MET FACTUUR. OPSTUREN NAAR A.KEYZER, HUISNR.91, 5611 HJ EINDHOVEN

  Beantwoorden
 13. Inderdaad Aspartaam is puur vergif. Als je dat aan je eigen kind geeft dan spoor je echt niet. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt t kankerverwekkend te zijn. Uiteraard worden er contra-onderzoeken uitgevoerd die dit tegenspreken, die gefinancierd worden door… juist ja, de producenten van Aspartaam. Er gaan miljoenen om in dit soort industrieen dus wordt er veel geld besteed aan het overtuigen van de consument van het niet gevaarlijk zijn van Aspartaam. Als je zelf wat diepgaander onderzoek doet naar wetenschappelijke rapporten, kom je er vanzelf achter dat het rotzooi is!
  Begrijp zowieso niet dat je je kind iets geeft waar zoveel twijfels over bestaan.

  Beantwoorden
 14. Kijk ook de E nummers eens na, slimpie denkt slim te zijn om onze kinderen te vergiftigen, bah wat een troep en wat een slechte zaak dat dit in de schappen van de supermarkt mag staan!!!

  Beantwoorden
 15. Ik begin me er ook steeds meer in te verdiepen, echter welke aanmaak is dan wel goed? Ik kwam Cool Bear tegen maar die heeft nu nog E211 en Teisseire, maar die heeft weer 4 verkeerde E nummers. Graag goede suggesties.

  Beantwoorden
 16. Wat een eigen dokters hebben we hier toch zitten tussen de reacties. Meningen die nergens op gebaseerd zijn of uit een boekje of onderzoek komen van mensen die vanuit hun eigen mening deze maken of schrijven. Aspartaam is zoals vorige week wederom door de Europese Unie goedgekeurd vanuit onafhankelijke onderzoeken. Ja, onafhankelijke onderzoeken! Daarnaast zullen er uiteraard mensen zijn die overgevoelig zijn, kwalen en last krijgen als ze zoetstoffen drinken. Dit is precies hetzelfde als met suiker, hier zijn mensen ook overgevoelig voor, krijgen kwalen, ziektes en er zelfs overgewicht van. Tevens is geraffineerde suiker de grootste drugs welke er momenteel op aarde is en waar iedereen mee te maken heeft. De FDA zou heden ten dagen dit niet eens goedkeuren. Bij een week geen suikers eten krijgen we afkick verschijnselen als zweten, hoofdpijn en duizeligheid. Laten dit nou precies de afkick verschijnselen zijn van elke drug. Ik wil niemand aanvallen en iedereen is vrij om te eten wat hij wil. Maar denk eens een beetje meer na voordat je begint te schreeuwen en daarmee ook anderen een mening laat vormen die werkelijk nergens op gebaseerd is. Daarom zal ik gewoon Slimpie blijven drinken en zo af en toe ook een ander glas fris met suiker. De luchtvervuiling is vele maken gevaarlijker voor je gezondheid en ik durf te wedden dat meer dan de helft hier dagelijks een auto gebruikt. Kortom er zijn zoveel dingen niet goed voor jezelf en de mede mens. Maar probeer niet anderen jouw mening op te laten dringen. Fijne dag verder.

  Beantwoorden
 17. In een tijd dat iedereen wel een beetje klaar is met kunstmatige kleur, geur, zoet, en smaakstoffen, ga je dit drankje met de omstreden aspartaam toch niet op de markt brengen?
  Geef je kinderen lekker water of thee met een beetje honing.
  Alleen met verjaardagen gaf ik mijn kinderen limonade.

  Beantwoorden
 18. Ik zie slimpie limonade in steeds meer winkels en supermarkten verschijnen. Ik schaf het regelmatig aan en het is erg lekker!

  Beantwoorden
 19. Als er organisaties zijn die niet te vertrouwen zijn dan zijn het wel de FDA en het voedingscentrum. FDA is een organisatie die zowel de controle over voeding als over medicijnen heeft. Die twee zouden niet eens in éém naam genoemd mogen worden. Pure belangenverstrengeling. De voedingsindustrie maakt ons ziek en de farmaceutische industrie verzint er wel weer een pilletje voor. Geld is het hier grootste belang en niet gezondheid. Dat de zoetstoffen en andere additieven die ons ziek maken in produkten aanwezig zijn en dat er toch er een mooi stickertje “kies bewust” op zit, zegt mij genoeg over de betrouwbaarheid van het voedingscentrum. Niks onafhankelijk !!!
  En nee ik dokter niet zelf, ik ben gewoon bewust van wat ik mijn kinderen en mezelf te eten en drinken geef, en daar hoort Slimpie in ieder geval niet bij.

  Beantwoorden
 20. Sinds de introductie van deze (kunstmatige) zoetstof begin jaren tachtig circuleren er negatieve berichten rondom de effecten op de gezondheid. De vele onderzoeken hebben geen schadelijke effecten kunnen aantonen. Aspartaam wordt in de EU en deVS toegelaten en veilig geacht.

  Bron: Wikipedia

  Beantwoorden
 21. ik vind het goed spul als je dorst hebt zo nu en dan te drinken.
  ik ga er niet vanaf je gaat er inderdaat van afvallen.
  denk ik maar denk wel naover je kinderen alleen met verjaardagen.
  of een1 keer per dag. is niet erg.
  met een warme dag is het lekker fris en een snelle drink.
  ik vind het lekker ook. ik laat het door mijn pa ma haalen.
  ik woon wel b dus. van e.a.

  Beantwoorden
 22. Voor wie niet wil geloven dat aspartaam schadelijk is, end at mensen bind achter meningen en boekjes aanlopen;

  Ik heb jarenlang pijn gehad, een waas in mijn hoofd, spiertrekkingen, dat soort zaken.
  Soms viel er in mijn hoofd een fractie van een seconde iets uit. Toen we naar sprookjesland gingen met een vriendengroepje heb ik een rolstoel moeten regelen anders kon ik niet mee. Ik heb zelfs in een MRI tunnel gelegen om te controleren op MS, ze verdachten me van fybromialgie.

  Op een dag las ik dat aspartaam giftig wordt als het boven een bepaalde temperatuur komt.
  Ineens begreep ik, waarom mijn klachten over waren; Ik was drie maanden daarvoor gestopt met aspartaam, die ik regelmatig lauw dronk omdat het in de zon had gestaan…
  Dus als ik aanneem dat aspartaam gif is, is dat niet omdat iemand anders het zegt, maar omdat ik zelf aspartaamvergiftiging heb gehad…

  Beantwoorden
 23. Wat een onzin zeg, dit bericht, en nog wel van het voedingscentrum! Hoezo “De meeste kinderen doe je natuurlijk geen groot plezier met een glas water”? Dat is een kwestie van aanleren. Ik dronk vroeger niet anders, er stond een bekertje bij de kraan in de keuken, voor wie dorst had. Eninmiddels reten we toch wel dat zoetstoffen ook niet goed zijn?

  Beantwoorden
 24. Lieve mensen
  Ook ik kan mij vinden in het gezegde alles met mate ,water voor de dorst ,maar ik ben 66 jaar en vind het heerlijk om s’avonds een paar glaasjes slimpie te drinken. Dat is beter dan een paar glazen frisdrank waar 6 suikerklontjes in zitten of een paar glazen waar alcohol in zit .volwassenen en kinderen met obesitas willen ook weleens wat lekkers drinken.straf ze dan niet wanneer ze kilo’s moeten afvallen ,niet eens een glaasje slimpie te gunnen .want ook verse fruitsappen kunnen heel veel suikers bevatten .verder respecteer ik ieder zijn mening maar dit is mijn mening !

  Beantwoorden

Plaats een reactie