Slechthorende Fabiënne doet mee aan The Voice Kids

Fabiënne Bergmans uit Roosendaal heeft aan beide oren een gehoorverlies van 25 dB. Praat iedereen door elkaar of staat de muziek hard aan, dan heeft Fabiënne last van haar ‘roezemoesdoofheid’, zoals haar familie haar beperking noemt.

Terugblikken: Het was een gekkenhuis bij Fabienne

Toch gaf ze zich op voor de audities van The Voice Kids, zo vertelt ze in een interview op nvvs.nl.

Voorkeurspositie
“Op het inschrijfformulier heb ik bij bijzonderheden ingevuld dat ik slechthorend ben. Niet met het idee dat ik daardoor een voorkeurspositie krijg, want dat wil ik absoluut niet. Ik ben gewoon Fabiënne die dolgraag zingt. Na vier voorrondes werd ik geselecteerd voor The Blind Auditions. Alle juryleden, Marco Borsato, Nick en Simon en Angela Groothuizen, draaiden hun stoel om bij mijn optreden. Dat was zo gaaf!”

Gekkenhuis
“Met al dat gejuich kon ik het jurycommentaar niet helemaal goed verstaan. Het liefst wilde ik heel hard roepen ‘STIL!’. Tijdens de televisie-uitzending was het bij ons thuis een gekkenhuis. Met frisdrank, chips en vrienden zaten we voor de televisie. Dat is zo gek, jezelf op tv te zien. De Battle heb ik inmiddels achter de rug. Of ik nog in de race ben? Daar mag ik niets over zeggen.”

Geen nadruk
“Ik wil geen ‘special treatment’ door mijn coach Angela. Ook wil ik niet dat presentatoren Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de nadruk op mijn ‘roezemoesdoofheid’ leggen in interviews. Ik heb het in de eerste uitzending verteld en dat is genoeg.”

“Je verwacht misschien dat ik door mijn slechthorendheid vals zing, maar het werkt op de een of andere manier omgekeerd. Ik kan het niet uitleggen. Ik denk dat ik juist beter zing doordat ik extra goed ben gefocust.”

In HOREN Magazine, editie april 2012, meer over de deelname van Fabiënne aan The Voice Kids en haar slechthorendheid. Leden van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) krijgen HOREN Magazine automatisch toegezonden. Geen lid van de NVVS maar straks wel het HOREN-artikel over Fabienne ontvangen? Word dan vandaag nog lid.

Wil je weten hoe het Fabiënne vergaat in deze muzikale talentenjacht? Volg haar iedere vrijdagavond van 20.30 tot 22.20 uur op RTL 4.

Meer informatie
http://www.thevoicekids.nl
https://twitter.com/thevoicekids
http://thevoicekids.hyves.nl
http://www.facebook.com/thevoicekids

Plaats een reactie