Slaap en slaapstoornissen

We brengen ruim 8000 dagen van ons leven slapend door. En dat is al beduidend minder dan 50 jaar terug, toen we meer sliepen dan tegenwoordig. Wat gebeurt er als we slapen? En waarom hebben we soms problemen met in- of doorslapen? In Slaap en slaapstoornissen worden deze vragen beantwoord met behulp van fascinerende praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen van mensen met slaapproblemen. De auteur heeft als medewerker van een grote slaapkliniek 25 jaar praktische ervaring met patiënten, evenals de Nederlandse co-auteur.

De feiten op een rij
Eén op de vijf mensen heeft slaapklachten en onder jonge mensen is dat zelfs 40 procent. 1,5 miljoen mensen gebruiken wel eens slaappillen, van wie 700.000 permanent. Ook steeds meer kinderen slapen slecht. Het is een gevolg van onze leefstijl: veel achter de computer en voor de tv, lang doorwerken, laat op de avond eten. En we hebben ook nog eens steeds meer te doen, waardoor slapen maar een nutteloze tijdsbesteding lijkt. Het gevolg is dat we al onze bezigheden niet goed meer kunnen verwerken en dat zorgt dan weer voor slaapproblemen. En een tekort aan slaap zorgt voor stofwisselingsproblemen en concentratieproblemen.

Voor iedereen wiens dagelijkse functioneren bemoeilijkt wordt door te korte nachten, voor iedereen die slaapproblemen wil voorkomen en voor iedereen die (beroepsmatig) geïnteresseerd is in slaap, is Slaap en slaapstoornissen: Je ligt er soms van wakker het geschikte boek!

Over de auteurs
Dr. Carlos H. Schenck is een internationaal vermaard slaapdeskundige en werkt tevens als medisch hoogleraar aan de universiteit van Minnesota. In 2007 ontving hij de hoogste onderscheiding in zijn vakgebied: de Sleep Research Society Award van de American Academy of Sleep Medicine.

Dr. Hans L. Hamburger, neuroloog en waak-slaapdeskundige in het Amsterdam WaakSlaapCentrum (locatie Slotervaartziekenhuis) en Medisch Centrum Boerhaave, tekende voor de bewerking van het boek.

Slaap en slaapstoornissen
Dr. Carlos H. Schenck en Dr. Hans L. Hamburger

320 pagina’s, paperback met flappen
ISBN 978 90 215 4657 5
€ 24,95

Verschijnt: 24 maart 2010

Plaats een reactie