Sla je ontbijt niet over!

Het Nationaal Schoolontbijt viert dit jaar alweer haar tiende editie. Met dit grootste, landelijke ontbijtevenement wordt het plezier en belang van een gezond ontbijt onder de aandacht gebracht. Ook dit jaar doen ruim 2500 basisscholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan een grotere kennis over goede en gezonde voeding voor schoolkinderen, ouders en leerkrachten.

Poepie ontbijtposter
De Maag Lever Darm Stichting onderschrijft het belang van een gezond en vezelrijk ontbijt. Daarom ondersteunen wij ook dit jaar weer officieel Het Nationaal Schoolontbijt. In het kader hiervan heeft de Maag Lever Darm Stichting een speciale Poepie ontbijtposter voor kinderen ontwikkeld, om gezond en vezelrijk ontbijten extra aandacht te geven. De poster met het aansprekende figuurtje Poepie in de hoofdrol, is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Door in het doolhof de weg van het gezonde ontbijt te volgen, help je Poepie om zijn buik gezond te houden. De poster benadrukt het belang van een gezond en vezelrijk ontbijt. De Poepie ontbijtposter is gratis te downloaden op www.spijsvertering.info

Vezelrijk ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een vezelrijk ontbijt brengt de spijsvertering op gang en zorgt voor een goede stoelgang. Daarnaast levert een goed ontbijt de energie voor de benodigde concentratie op school en voorkomt trek in snoep, koek en snacks. Zo helpt ontbijten ook om kinderen op een gezond gewicht te houden.

Dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats van 29 oktober tot en met 2 november. Kijk voor meer informatie op www.schoolontbijt.nl.

Plaats een reactie