‘Skaeve huse’ voor a-socialen in Eindhoven?

De Eindhovense wethouder Lenie Scholten wil op een afgelegen plek in de gemeente ‘Skaeve huse’ neerzetten. ‘Skaeve huse’ zijn woningen voor mensen die zich zo a-sociaal gedragen dat ze niet in hun eigen huis kunnen blijven.

De problemen worden vaak veroorzaakt door mannen tussen de 40 en 60, die kampen met verslavingsproblemen of psychische problemen, aldus de wethouder in de reportage van Studio 040.

Door de overlastveroorzakers te huisvesten op een afgelegen plek, wil zij de overlast in de stad verminderen. De Eindhovense gemeenteraad beslist in het najaar over het plan.

Skaeve Huse
Skaeve Huse zijn woongemeenschappen voor mensen die, vanwege de extreme overlast die zij veroorzaken, worden geweerd uit corporatiewoningen. De gemeenschap bestaat uit een aantal kleine huisjes met een terreinbeheerder en niet al te veel regels. Het primaire doel van het project is het bieden van onderdak en stabilisatie, want het gaat vaak om personen die voor veel overlast zorgen en reguliere hulp weigeren. Werken aan resocialisatie is het secundaire doel.

Plaats een reactie