Sinterklaas negeert economische crisis

De ruim 1 miljoen Nederlanders die lootjes trekken via Lootjestrekken.nl hebben het cadeaubudget voor Sinterklaas verhoogd met 15% ten opzichte van 2010. “Het lijkt erop dat Nederlanders in onzekere tijden vasthouden aan tradities.” zegt Arjan Kuiper van Lootjestrekken.nl. “Op het Sinterklaasfeest wordt niet bezuinigd. Er is zelfs een toeloop van ruim 20% extra Sinterklaasvierders op de website.”

Sinterklaasuitgaven in de lift
De uitgaven voor het Sinterklaasfeest van groepen op Lootjestrekken.nl zijn gestegen van gemiddeld EUR15,50 in 2010 naar EUR17,80 in 2011. Dat is een stijging van maar liefst 15%. De uitgaven voor het kerstfeest stegen met 13%, van EUR21,50 in 2010 naar EUR24,40 in 2011.

Populaire cadeau
Bovenaan de honderdduizenden verlanglijstjes staan dit jaar sjaals en sokken van HEMA, CD’s van Guus Meeuwis en Adele, Rituals verzorgingsproducten en boeken van Nederlandse auteurs, zoals Saskia Noort, Suzanne Vermeer, John van den Heuvel en Youp van ’t Hek. Ook kookboeken zijn dit jaar populair, waarbij het boek “Koken in 30 minuten” het meest gevraagd is.

Donaties aan Orange Babies
Elk jaar kunnen de bezoekers van Lootjestrekken.nl vrijblijvend doneren aan een goed doel. Vorig jaar werd op deze manier via de site een bedrag van 23.785 euro gedoneerd aan Stichting Hoogvliegers. Dit jaar gaan de donaties naar Orange Babies. Ook hiervan is de verwachting dat het eindresultaat dit jaar opnieuw hoger zal zijn.