Sint Maartenskliniek fietst 5 dagen voor ziekenhuis in Moldavië

Maandagochtend 18 april 2011 lost Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen, het startschot voor een uitdagende fietsactie van de Sint Maartenskliniek. Ruim 100 medewerkers en bekende Nederlanders zoals Chris Tates, fietsen in vijf dagen van Nijmegen naar Moldavie (2400 km). Dat doen zij op twee hometrainers vanuit het glazen lifthuis voor de ingang van het ziekenhuis. Met deze fietsactie vraagt de Maartenskliniek steun voor het verbeteren van de omstandigheden in het verarmde Floresti-ziekenhuis te Moldavie. Het is tevens de officiële kick-off van het 75-jarig jubileum.

Fietsen naar Moldavië
Peter Hoppener, voorzitter van de Raad van Bestuur, gaat samen met Chris Tates als eerste van start. De verwachting is dat Floresti op vrijdag 22 april rond 15:00 uur wordt bereikt. De fietsers laten zich individueel sponsoren en kunnen rekenen op aanmoediging van prominenten als Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen (finish vrijdag 22 april), acteur Chris Tates (maandag 18 april 10:00 uur) en presentator Jan Slagter (vrijdag 22 april, 14:00 uur). Daarnaast staan er nog verschillende verrassingsbezoekjes op het programma.

Hulp aan Moldavië
Tijdens haar 75-jarig jubileum komt de Sint Maartenskliniek in beweging voor het ziekenhuis van Floresti in Moldavië. Moldavië is het armste land van Europa en de staat van het ziekenhuis is erbarmelijk. Stichting Max Maakt Mogelijk is al jarenlang actief in Oost-Europa en heeft zich tot doel gesteld om het ziekenhuis in Floresti een enorme kwaliteitsimpuls te geven. De Sint Maartenskliniek gaat zich inzetten voor de operatiekamer, sterilisatie-apparatuur en renovatie van de afdeling fysiotherapie. Maar het ziekenhuis heeft niet alleen behoefte aan materiële steun, ook de specialistische kennis en ervaring van de Maartenskliniek is zeer welkom. Dit voorjaar bezocht een kleine delegatie behandelaars van de Maartenskliniek het ziekenhuis van Floresti. Zij hebben inmiddels een gedegen plan van aanpak gemaakt.

75 jaar Maartenskliniek
In april 2011 is het precies 75 jaar geleden dat de rooms-katholieke zusters van de Choorstraat in Den Bosch op de heuvel bij Nijmegen een orthopedische kliniek en pedologisch instituut stichtten. Het begin van de Sint Maartenskliniek. Nu, 75 jaar later, blaast de kliniek het gedachtegoed van de katholieke zusters en de heilige Sint Maarten nieuw leven in en gaat zij zich inzetten voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Het jubileumjaar gaat van start op maandag 18 april en loopt tot eind december 2011. Op de jubileumwebsite www.maartenskliniek.nl/75jaar vindt u meer informatie en kunt u herinneringen delen met anderen..

Specialist in houding en beweging
Als enige ziekenhuis in Nederland is de Sint Maartenskliniek volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Naast de vestiging Nijmegen, kunnen patiënten met orthopedische en reumatologische aandoeningen ook terecht in Woerden. Nijmegen heeft tevens een revalidatiecentrum.

Plaats een reactie