Sint deelt pakjes uit aan laboratoriumhonden

Sinterklaas zal dinsdag 4 december 2012 Den Bosch aandoen! Hij komt samen met enkele hulppieten en dierenvrienden van de dierenrechtenorganisatie Anti Dierproeven Coalitie tennisballen uitdelen aan de 100 laboratoriumhonden in het Wil Research proefdiercentrum.

De Sint blijkt een grote dierenvriend te zijn. ‘Ik vind het zeer triest dat onze trouwe viervoeters nog gebruikt worden in experimenten. Deze honden zullen nooit daglicht zien, nooit buitenspelen en nooit de aandacht ontvangen die zij verdienen. Ik wil honderden tennisballen overhandigen aan de directeur van het laboratorium zodat de honden tenminste wat kunnen spelen en afleiding hebben,’ aldus Sinterklaas.

Robert Molenaar, campagneleider van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC): “Deze honden worden een jaar lang gebruikt in giftigheidstesten. Bestrijdingsmiddelen worden bijv. op deze dieren uitgetest. De honden moeten een jaar lang stoffen inhaleren of slikken. We vinden dit ouderwetse en barbaarse onderzoeksmethoden.”

Van 12.00 tot 13.00 zal de Sint met zijn hulppieten, proefhonden en 25 ADC-vrijwilligers het winkelend publiek vragen om hun naam op de tennisballen te zetten. Om 14.00 uur zal de Sint en co voor de ingang van het Wil Research laboratorium de honderden tennisballen overhandigen.

Plaats een reactie