Silverfit wint iZovator Award, het beste innovatieve idee voor de zorg

Silverfit heeft op 17 december de iZovator Award gewonnen met het beste innovatieve idee voor de zorgeconomie. Silverfit heeft een systeem voor virtuele fysiotherapie ontwikkeld. Het systeem bevat diverse computerspellen die de grote motoriek trainen. De oefeningen volgen de trainingen die voorgeschreven zijn in fysiotherapie richtlijnen van het KNGF. SilverFit maakt met dit idee revalidatie en fitness voor ouderen leuker, effectiever en goedkoper. Ouderen kunnen het zelfstandig of onder directe begeleiding van hun fysiotherapeut gebruiken.

Uitreiking iZovator Award
De iZovator Award werd in het Raadhuis van Hilversum door juryvoorzitter Annemarie van Gaal uitgereikt aan Maaike Dekkers van Silverfit. Volgens gedeputeerde Jaap Bond van de Provincie Noord-Holland is het goed dat je bij de genomineerden terugziet dat ze willen ontzorgen en dat bij sommige inzendingen ook de funfactor een belangrijk punt is. Interessant is ook de combinatie van game en zorg, daar zullen volgens hem nog veel innovaties uit voortkomen. Naast de eer ontving Silverfit de iZovator Award, een kunstwerkje gemaakt door iemand met een visuele beperking, een bedrag van € 5.000.-, begeleiding door iZovator en een jaar lang exposure tijdens de Cross Care Cafés van iZovator.

Het juryrapport
De jury bestond uit voorzitter Annemarie van Gaal, Bart Peletier (directeur Residex), Jeroen Crasborn (directeur strategie van Agis) en Harm van Veldhuizen (directeur Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland). Na goed en uitvoerig overleg vonden zij van de zeven finalisten het idee van Silverfit het beste innovatieve idee voor de zorg. De innovativiteit van het product, goed ondernemerschap en goede uitvoerbaarheid waren voor de jury doorslaggevende factoren om Silverfit te laten winnen.

iZovator Award
De iZovator Award werd door Jan Rensen, wethouder Economie van de gemeente Hilversum, geopend. “Door het organiseren van de iZovator Award worden innovaties in de zorgsector in de regio Gooi- en Vechtstreek gestimuleerd.” benadrukt Jan Rensen. “Het idee van Silverfit draagt eraan bij dat er een betere zorg geboden kan worden die aansluit bij de behoefte van ouderen.”

De uitreiking werd opgeluisterd met een optreden van cabaretier Philip Walkate. Zowel particulieren als bedrijven en instellingen konden zich aanmelden om in aanmerking te komen voor de iZovator Award. “Door het grote aantal inzendingen van goede innovatieve ideeën voor de zorg heeft iZovator besloten om de iZovator Award jaarlijks uit te gaan reiken.” zegt Yolanda Gagliardi, directeur van iZovator.

Plaats een reactie