Serviceclubs en NSGK werken samen voor gehandicapte kind

Serviceclubs zoals Rotary en Lions gaan zich inzetten voor kinderen met een handicap. Zij doen dat samen met NSGK voor het gehandicapte kind. Het platform ‘Serviceclubs in Nederland’ heeft daarvoor vandaag een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met NSGK. De Lionsclub Zeewolde bijt het spits af: samen met NSGK gaat zij zorgboerderij Kleurrijk in Joure ondersteunen.

Betere wereld

Serviceclubs zetten zich in voor een betere wereld. Wanneer zij een project opzetten voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland, kunnen zij voortaan een beroep doen op NSGK. Wanneer het project voldoet aan de criteria van NSGK, helpt deze stichting met geld en goede raad om het project te realiseren. NSGK kan op deze manier tot maximaal de helft bijdragen in de projectkosten. Zo heeft Lionsclub Zeewolde 3000 euro ingezameld voor zorgboerderij Kleurrijk in Joure. NSGK verdubbelt dit bedrag, zodat de Kleurrijk een aangepaste speeltuin kan aanleggen waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. Andersom kunnen serviceclubs die geld hebben ingezameld voor kinderen met een handicap, ook een project van NSGK adopteren.

Expertise
Het is voor het eerst dat het platform Serviceclubs in Nederland een overeenkomst sluit voor hulp aan kinderen met een handicap. “Met de samenwerking willen we optimaal gebruik maken van elkaars deskundigheid”, zegt NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg: “Leden van serviceclubs hebben met hun kennis, ervaring en netwerken al heel veel goeds gedaan voor de wereld. En NSGK geeft al 60 jaar hulp aan kinderen met een handicap, dat is onze expertise. Samen met de serviceclubs hopen we nog meer voor deze kinderen te kunnen betekenen!”

NSGK
NSGK is het belangrijkste goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. De stichting ondersteunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van vakantie, cultuur, wonen, werk, beeldvorming – alles wat nodig is om met een beperking zo volwaardig mogelijk te leven.

Plaats een reactie