Seniorencommunity ‘ontvriendt’ niet

Aanstaande zaterdag viert seniorencommunity Goedenwel haar eerste verjaardag. Inmiddels heeft dit online vriendenplatform meer dan 11.000 leden en werd het afgelopen jaar meer dan een miljoen keer bezocht. “We zijn erg trots op deze groei. We richten ons volledig op 55-plussers en deze doelgroep is ontzettend blij met de sociale mobiliteit die we hen met deze community bieden. Zij komen eenvoudig in contact met veel mensen met dezelfde interesses en vinden hierdoor veelal nieuwe vrienden.” zegt Erwin Heeneman, binnen Achmea verantwoordelijk voor Goedenwel.

‘Ontvrienden’
De huidige trend bij communities is het vaak gehoorde ‘ontvrienden’. “Bij Goedenwel is hier echter geen sprake van”, aldus community manager Dana Mons. “Dagelijks melden mensen zich bij ons aan. Het grote verschil met de bestaande communities is dat 55-plussers bij Goedenwel vrienden krijgen die zij in de community leren kennen. Andere communities ontlenen hun bestaansrecht aan een netwerk van vrienden die elkaar al jaren persoonlijk kennen. De leden van Goedenwel zijn zeer toegewijd aan elkaar en aan de community. Ze komen meerdere keren per week op de site en delen kennis, ervaringen en informatie.”

Waarom Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond, maar ook: Welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community is er wekelijks nieuw aanbod van columns en artikelen, de mogelijkheid om spelletjes te spelen, vacatures voor senioren te raadplegen en om vragen te stellen aan een arts, notaris of andere experts.

Over Achmea Innovation Capital
Goedenwel is een initiatief van Achmea Innovation Capital BV (100%-deelneming van Achmea). Achmea Innovation Capital B.V. heeft tevens belangen in de initiatieven: myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl en pincagro.nl.

Plaats een reactie