Senioren zijn massaal online tijdens vakantie

Internet is ook voor senioren een natuurlijke informatiebron, zo blijkt uit onderzoek van seniorencommunity Goedenwel. De helft van de respondenten boekt de vakantie online. In een kwart van de gevallen geven ervaringen van familie en vrienden de doorslag, terwijl reisbureaus minder worden geraadpleegd (15%). Ook online zijn tijdens de vakantie is de gewoonste zaak van de wereld voor 55-plussers. Via de eigen laptop, computers bij de receptie of in de lobby van het hotel blijft bijna de helft van de senioren actief op internet.

Informatie zoeken
“Er wordt veel over vakanties gesproken op Goedenwel, dus vonden we het interessant eens te vragen hoe onze leden aan hun informatie komen”, aldus Dana Mons, community manager van Goedenwel. “Tweederde van de respondenten geeft aan dit jaar op vakantie te gaan en 17% hiervan heeft de vakantie zelfs al geboekt. Opvallend is dat bij het online boeken van de vakantie veelal gebruik wordt gemaakt van vergelijkingssites. Senioren weten heel goed waar ze snel de juiste informatie kunnen vinden.” Bij het boeken van een vakantie blijkt de locatie het belangrijkst, gevolgd door de prijs. Van de ondervraagden heeft bijna de helft tussen de 500 en de 1.000 euro per persoon te besteden en een derde minder dan 500 euro. In 2009 was de verdeling over deze categorieën gelijk met bijna 37%.

Wie, wat, waar
Ruim tweederde van de respondenten reist het liefst met de partner, terwijl alleen reizen op de tweede plaats staat met 16,5%. Op vakantie met het gezin of een groepsreis wordt minder gedaan met respectievelijk 14% en 5%. Opvallend is dat slechts een vijfde van de senioren aangeeft graag in eigen land te blijven. 55-plussers zijn snel tevreden op vakantie, als de accommodatie maar aan de verwachtingen voldoet. Ook ergert men zich nog wel eens aan het gedrag van andere vakantiegangers. 15% van de vakantiegangers pakt graag koffie, drop of een andere typische Hollandse lekkernij in.

Goedenwel
Aan het onderzoek deden 699 senioren mee, waarvan de grootste groep in de leeftijdscategorie 60 tot 65 jaar valt. Goedenwel is een community voor 55-plussers, geïnitieerd door Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55-plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond en welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft meer dan 11.500 leden en werd de afgelopen maand meer dan 180.000 keer geraadpleegd.

Andere initiatieven
Goedenwel is een mvo-initiatief van Achmea Innovation Capital BV (100%-deelneming van Achmea). Achmea Innovation Capital B.V. heeft tevens belangen in myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl en pincagro.nl.

Plaats een reactie