70% van de senioren vindt eigen leven boekwaardig

Uit het onderzoek in het kader van de boekenweek onder leden van seniorencommunity Goedenwel blijkt dat boeken nog steeds populair zijn. 81% van de ondervraagden koopt weleens een boek. Meer dan de helft koopt soms een boek tijdens de boekenweek, 12% doet dit altijd. Veel senioren geven aan wel eens een dagboek bij te houden. En 70% is van mening dat over zijn leven een boek zou kunnen worden geschreven. Wellicht dat privacy hen weerhoudt, want de open boeken zijn met 22% in de minderheid. “Sommige dingen zijn privé”, zegt 70%.

Titaantjes
Het thema van de 75e boekenweek is Titaantjes – Opgroeien in de letteren. Goedenwel stelde een vraag die bij dit thema past: ‘waarvoor zou u uw ‘jonge ik’ willen behoeden?’ Verkeerde keuzes in relatie tot familie en vrienden staat met 21% op de eerste plaats, gevolgd door verkeerde keuzes in de liefde (18%). 13% had zichzelf graag behoed voor verkeerde carrière keuzes.

Bibliotheek
“Afgelopen maand werd onze website 220.000 keer bezocht. Onze artikelen zijn erg populair onder de bezoekers. Wij vroegen ons af of er nog wel boeken worden gelezen.”, aldus Dana Mons, community manager van Goedenwel. “En dat gebeurt! Even doorvragen leerde ons overigens wel dat het lidmaatschap van een bibliotheek minder populair is geworden. In de afgelopen 20 jaar zegde 27% van de ondervraagden zijn lidmaatschap op.”

Lezen
Lezen is een populaire bezigheid voor senioren. Uit onderzoek van seniorencommunity Goedenwel komt naar voren dat 34% van de senioren dagelijks een boek pakt, gevolgd door 22% die wekelijks leest. Door de komst van internet is 25% minder boeken gaan lezen, maar voor 70% gaat er niets boven een echt boek.

Goedenwel
Aan het onderzoek deden 577 senioren mee, waarvan de grootste groep in de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar valt. Goedenwel is een community voor 55-plussers, geïnitieerd door Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55-plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. Deze derde levensfase, die volgens menigeen start rond het 55e levensjaar, brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe lang wil ik nog werken, hoe is mijn pensioen geregeld, hoe blijf ik gezond en welke droom wil ik nog realiseren? Goedenwel speelt op al deze vragen in en geeft leden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Naast de community zijn er vacatures voor senioren te raadplegen en vragen te stellen aan een panel van experts. De community heeft meer dan 15.000 leden en werd de afgelopen maand meer dan 220.000 keer geraadpleegd.

Andere initiatieven
Goedenwel.nl is een mvo-initiatief van Achmea Innovation Capital BV (100%-deelneming van Achmea). Achmea Innovation Capital B.V. heeft tevens belangen in myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl en pincagro.nl.

Plaats een reactie