Senior achter geraniums verleden tijd

Senioren vinden sporten zeer belangrijk, zo blijkt uit onderzoek naar bewegen door Mediferia onder 1.110 leden van seniorencommunity Goedenwel. Meer dan 80% beoefent een sport en meer dan 70% sport graag samen met iemand anders. Eenderde sport wel drie keer per week. Senioren bewegen graag. Of het nu op het werk, thuis stofzuigend, dansend, in de tuin werkend of in de sportschool is, bewegen maakt onderdeel uit van de dag. Meer dan 60% beweegt meer dan een half uur per dag.

“We hebben dit onderzoek uitgevoerd om te kijken of senioren ondanks bewegingsklachten, wel blijven sporten. Dat is dus duidelijk het geval. Een verrassende uitkomst!” zegt Frank van Ham, directeur van Mediferia. “72% heeft last heeft van bewegingsklachten. 60% daarvan wordt door de klachten beperkt in de activiteiten. Ondanks dat blijft 83% wel sporten.”

Wandelen, fietsen en fitness zijn de meest populaire sporten. De meeste senioren sporten alleen (32%), in een team (17%) of met de partner (13%). Maar wat de senior echt beweegt zijn de kinderen en familie, dat is de belangrijkste drijfveer in mijn leven zegt 20%, gevolgd door vrienden en leuke dingen doen (19%). De eigen partner komt met 18% op de derde plaats.

Over Mediferia
Mediferia is gespecialiseerd in de diagnose van alle bewegingsklachten, zoals schouder-, nek-, rug-, heup-, knie- en/of andere klachten van het bewegingsapparaat. De polikliniek beschikt over moderne Open MRI-scanners en heeft geen wachtlijsten. Iedere arts kan doorverwijzen naar het multidisciplinair poliklinisch spreekuur van Mediferia in Amersfoort.

Over Goedenwel
Aan het onderzoek deden 1.110 senioren mee, waarvan de grootste groep in de leeftijdscategorie 55 tot 64 jaar valt. Goedenwel is een community voor 55-plussers, geïnitieerd door Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55-plus doelgroep tegemoet te komen in een nieuwe levensfase. De community heeft meer dan 18.000 leden en werd de afgelopen maand meer dan 220.000 keer geraadpleegd.

Plaats een reactie