Seksualiteit.nl helpt bij seksuele problemen

Internet is een populaire manier voor mensen om een oplossing te zoeken voor hun seksuele problemen, blijkt uit onderzoek van Rutgers WPF. Om daaraan tegemoet te komen lanceert Rutgers WPF dinsdag 31 mei 2011 haar vernieuwde website Seksualiteit.nl met betrouwbare online informatie, tips en oefeningen bij problemen in het seksleven.

Informatie helpt al grote groep
Uit onderzoek van Rutgers WPF blijkt dat de helft van de mensen voor het oplossen van hun seksuele problemen op internet gaat zoeken. Informatie via internet helpt een grote groep al meteen: 47% van de mensen van alle leeftijden geeft aan dat met de informatie de seksuele problemen zijn verminderd. Onder de jongeren geeft zelfs 80% dat aan.

Populairste website nu uitgebreid
Seksualiteit.nl is de meest geraadpleegde website bij seksuele problemen (48%). Maar ook mensen zonder seksuele problemen kunnen er veel handige informatie vinden. Bijvoorbeeld over anticonceptie of het praten met je kind over seksualiteit. Nieuw aan de site zijn de tips, oefeningen en tests.

Seksualiteit bij ziekte of beperking
Oók nieuw op Seksualiteit.nl is de speciale aandacht voor seksualiteit in relatie tot chronische ziekte en lichamelijke beperking. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft deze uitbreiding mogelijk gemaakt en er is samengewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen en verschillende patiëntenverenigingen. Uit een test onder mensen met een ziekte of beperking blijkt dat zij na het bezoeken van de website het idee hebben dat zij hun seksleven leuk kunnen maken ondanks hun ziekte of beperking. Ook weten zij beter waar zij hulp bij seksuele problemen kunnen vinden.

Plaats een reactie