Seksleven als weerspiegeling van gezondheid

Wist je dat jouw seksleven een weerspiegeling van jouw gezondheid is? Hoe prettiger je in jouw vel zit en gezonder je bent, hoe beter je van seks kunt genieten. Aan seks zelf zitten ook gezondheidsvoordelen:

Stress verlagen

Stress is niet goed voor ons lichaam. Het zal de bloeddruk verhogen en geeft een onprettig gevoel. Seks kan een mooi middel zijn om stress te verlagen. Daarnaast is het lastiger om gestrest te raken wanneer je veel seks hebt. Dit blijkt uit onderzoek. Ook is bewezen dat stellen die samenwonen over een lagere bloeddruk beschikken. Deels kan dit door seks worden verklaard.

seksleven

Sterke bekkenbodemspieren

Wanneer je over sterke bekkenbodemspieren beschikt, zorgt dat voor verschillende voordelen. Zo is het gemakkelijker om jouw plas op te houden. Voor een vrouw is het mogelijk om de intensiteit van seks te verhogen bij het aanspannen van bekkenbodemspieren. Door bekkenbodemspieren te ontspannen is het mogelijk om minder pijn tijdens het vrijen te ervaren. Echter hebben ook mannen baat bij sterkere bekkenbodemspieren, het verbetert de controle.

Goed voor de prostaat

Onderzoek heeft aangetoond dat er minder prostaatkanker voorkomt bij mannen die meer dan 21 keer per maand klaarkomen. In vergelijking met mannen die tot 9 keer per maand klaarkomen. Het verband tussen seks en prostaatkanker is niet nog helemaal duidelijk. Dit onderzoek maakt echter wel duidelijk dat er een verband tussen de twee zou kunnen zijn.

zoenen

Nachtrust

Oxytocine komt vrij wanneer je seks hebt. De ontspannende werking van dit middel maakt het mogelijk om beter te slapen. Daarnaast heeft een verbeterde nachtrust allerlei voordelen. Zo kan jouw stressniveau hierdoor dalen, heb je overdag meer energie en wordt het gemakkelijker om op een gezond gewicht te blijven.

Intimiteit

Als je intiem met jouw partner bent, maak je oxytocine aan. Hier hoef je niet direct een orgasme voor te hebben. Ook wanneer je knuffelt wordt oxytocine aangemaakt. Het voordeel is dat pijn gestild wordt, je voelt je gelukkig, minder bang, socialer en trouw. Al deze voordelen door een simpel potjes seks.

Ook het orgasme geeft gezondheidsvoordelen. Denk aan ontspanning voor de geest, die door een bepaalde ontlading in het gehele lichaam ontstaat.

Plaats een reactie