Seks: het geheim van een goede relatie

Bij een prille relatie kan het er vaak vurig aan toe gaan in de slaapkamer: stomende vrijpartijen volgen elkaar in rap tempo op. Toch kan deze lust vaak al snel wat verminderen en zeker wanneer de relatie langer duurt, kan het vuur wat gedoofd raken. Zonde, want intimiteit wordt niet voor niets het fundament van een sterke relatie genoemd. Maar waarom is nu juist seks zo belangrijk voor een goede relatie? Wij geven je een aantal redenen.

Sterke verbondenheid

Dat seksueel contact de verbondenheid met je partner versterkt, is misschien wel de meest voor de hand liggende reden. Tijdens de seks ben je natuurlijk letterlijk met elkaar verbonden, maar dit fysieke contact werkt ook mentaal door. Kijk je partner daarom vooral eens diep in de ogen tijdens de seks.

vrijen, man, vrouw

Goede nachtrust

Dat je in een relatie na een tijdje minder vaak seks hebt door een drukke baan, het onderhouden van een sociaal leven of het opvoeden van kinderen, is niet gek. Het klinkt misschien niet heel romantisch, maar tijd maken voor seks is belangrijk. Bovendien slaap je na een goede vrijpartij vaak een stuk beter, waardoor je weer fit en fris aan de volgende drukke dag kunt beginnen.

Hogere tevredenheid

Niet alleen is de kwantiteit van seks belangrijk, de kwaliteit doet er ook toe. In zoverre dat één op de drie Belgische vrouwen zelfs een relatiebreuk overweegt wanneer zij nooit een orgasme heeft. De helft van de vrouwen bereikt bijna nooit een hoogtepunt. Reden hiervan? De focus ligt bij de seks veel op de penetratie, terwijl veel vrouwen aangeven stimulatie van de clitoris nodig hebben om klaar te kunnen komen. De vibrators van Easytoys.nl kunnen een handje helpen bij het vergroten van de tevredenheid in de relatie.

Verbeterd vertrouwen

Bijna iedereen kampt wel met wat onzekerheden, maar juist door je – letterlijk – bloot te geven aan je partner, kan je zelfvertrouwen enorm groeien. Doordat je zelf steviger in je schoenen staat, wordt het vertrouwen in je partner een stuk beter. Hierdoor is er sprake van een echte win-winsituatie.

lingerie

Voorkomt verveling

De kwaliteit van de seks wordt vaak steeds beter hoe langer de relatie duurt, omdat je precies die plekjes weet te vinden waar de ander zo opgewonden van raakt. Toch is het belangrijk om te blijven variëren om de sleur voor te blijven. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een spannend lingeriesetje aan te trekken of een nieuw seks speeltje van Easytoys.nl in de slaapkamer te introduceren.

Blijvende verliefdheid

Tot slot kan seks er voor zorgen dat je dat verliefde gevoel blijft houden. Door het intense fysieke contact kom je dichter tot elkaar en kunnen de vlinders weer heftig fladderen in je buik. Ook wanneer je al langere tijd een relatie hebt!

Plaats een reactie