Seks geen prioriteit voor mensen op dieet

85% van de mensen die op dieet zijn denkt vaker aan afvallen dan aan seks. Maar zodra de competitie gaat tussen afvallen en partners of kinderen dan winnen deze laatste. Dat blijkt uit een enquête van afslankcommunity Valtaf.nl onder haar deelnemers. Mensen praten bovendien 1 à 3 keer per dag over afvallen, liever met hun partner of vrienden dan met familie.

Afvallen versus seks, partner en kinderen
Van de 264 mensen die de enquête invulden denkt 73% vaker aan hun partner en meer dan de helft aan de kinderen dan aan afvallen. Wat betreft seks is dat andersom; 85% denkt vaker aan afvallen dan aan seks. “Elke hap die iemand neemt, elke slanke den die iemand ziet en de verleiding van voedselreclame in het straatbeeld doet mensen aan hun afvalpoging denken.” Aldus Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige van Valtaf.nl. “Daarom is het logisch dat mensen veel aan afvallen denken. Eigenlijk is het zonde dat mensen niet vaker aan seks denken dan aan afvallen. Met seks verbrand je calorieën; afhankelijk van je gewicht zo’n 130 kcal per uur.”

Praten over afvallen
De respondenten praten zo’n 1 à 3 keer per dag over afvallen. Gesprekken daarover voeren ze het liefst met partner en vrienden. Mensen praten liever niet met familie over afvallen. 15% praat nooit over hun afvalpoging. Opmerkelijk is dat de respondenten heel wisselend aan hun afvalstrijd denken. Dat varieert tussen 20% per dag tot 80% per dag ‘aan afvallen denken.’ Slechts enkelen denken op een dag aan niets anders dan afvallen.

Engeltje populairder dan duiveltje
Ieder mens heeft een engeltje en een duiveltje op diens schouder. Bij de vraag naar wie de deelnemers vaker luisteren is het engeltje met 60% het meest genoemde antwoord. Het duiveltje spoort je aan te zondigen met iets lekkers waarna het engeltje je van dat idee afhoudt. “Een vermoeiende gebeurtenis op de schouders van iedereen die af probeert te vallen. Daarom is het knap van deze deelnemers dat zij het lekkers kunnen laten liggen.” geeft Freya Zuidervaart aan.

Over Valtaf.nl
Valtaf.nl is een online afslankcommunity met zo’n 153.000 deelnemers. De leden houden dagelijks hun gewicht en eetpatroon bij op hun afslankprofiel en steunen elkaar middels clubs, chatboxen, discussiefora en dagboeken. Met het boek Jij.Valtaf.nl! leert iedereen binnen 84 dagen een gezond en slank eetpatroon aan. Bestel de hele maand oktober het boek Jij.valtaf.nl! en betaal geen verzendkosten.

Plaats een reactie