SecondLove.nl website voor vreemdgaan

Dating site Second Love, voor mannen en vrouwen die willen vreemdgaan of een spannende affaire of avontuur zoeken, is met ongekend succes van start gegaan in de landen Spanje, Portugal en Brazilië. Nog voor de website officieel werd gelanceerd, schreven al tienduizenden mannen en vrouwen zich in. Uitschieter was Brazilië, waar in ruim één week tijd ongeveer 10.000 mensen een profiel aanmaakten.

Dat was 200 procent meer dan in landen als Spanje en Portugal. In die landen schreven zich weer een kwart meer mensen in dan bij de lancering van Second Love in Nederland in 2008. ,,Kennelijk is er in dat soort katholieke landen nog meer animo om vreemd te gaan dan in Nederland. Het aantal aanmeldingen heeft ons echt verbaasd,” zegt bedenker Erik Drost van Second Love.

Hij startte Second Love in oktober 2008. In Nederland telt de site inmiddels 200.000 profielen van mensen die in zijn voor een flirt of een slippertje. Zij kunnen zich op een discrete manier inschrijven, een anoniem profiel aanmaken, andere profielen bekijken en een leuk contact zoeken. Second Love let er op dat alleen serieuze mannen en vrouwen in het bestand worden opgenomen.

Twee jaar geleden waagde Second Love de sprong over de grens en begon in België. Twee maanden geleden startte de site in Spanje (inmiddels bijna 17.000 aanmeldingen), op 1 juni in Portugal (12.000 aanmeldingen in vier weken tijd) en nu steekt de dating site zelfs de oceaan over naar Brazilië. Volgens Drost zullen nog meer landen volgen.

Behalve veel media-aandacht kreeg Drost de afgelopen jaren ook kritiek over zich heen. Hij zou mensen aanmoedigen om vreemd te gaan en zo hun relatie in gevaar brengen. De filosofie van Second Love is echter dat relaties juist gered kunnen worden als mensen even hun sleur, stress of spanningen kunnen ontvluchten. ,,Het is een platform waar mensen elkaar vinden die op zoek zijn naar spanning of avontuur. We willen geen huwelijken kapot maken, maar willen dat mensen zich gelukkiger voelen,” aldus Drost. ,,Als je spanningen of stress thuis op deze manier kan wegnemen, neem je druk in een relatie weg. Vooral bij vrouwen merk je heel erg dat ze de aandacht zoeken die ze soms al jaren niet meer krijgen. Het kan zo’n opluchting zijn als ze die aandacht weer krijgen, weer flink gaan flirten en ja, zelfs ook seksueel contact zoeken.”

Second Love heeft uit de hele wereld onderzoeken van psychologen en antropologen verzameld over vreemdgaan. Die laten zien dat de dating site slechts voorziet in een enorme behoefte. Relatietherapeuten Atwood & Schwartz toonden met onderzoek aan dat 50 procent van de wereldbevolking ooit in zijn leven vreemdgaat. Van de getrouwde mannen fantaseert 98 procent erover en van de getrouwde vrouwen 80 procent, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit van Vermont. Uit andere Amerikaanse onderzoeken blijkt dat op dating sites vier op de tien leden zich als vrijgezel voordoen, terwijl ze eigenlijk getrouwd zijn.

1 gedachte over “SecondLove.nl website voor vreemdgaan”

Plaats een reactie