Sclerodermie in beeld

‘Sclerodermie in beeld’ is de expositie die van 9 november tot en met 16 januari 2011 is ingericht in de zijgangen van de zorgboulevard in ZGT Almelo. Initiatiefneemster is Jessica Thonen-Velthuizen, die deze aandoening zelf heeft.

Samen met professioneel fotograaf Hans Peter van Velthoven is zij op zoek gegaan naar de mens achter de sclerodermie, zonder hiermee de uiterlijke kenmerken van deze aandoening te verdoezelen. Zo wil zij de aandacht vestigen op deze onbekende auto immuun ziekte/ reumatische aandoening, waarbij bindweefsel (in de huid) door een ontstekingsproces tot verharding komt.

Er zijn twee vormen, een lokaal die alleen tot de huid beperkt blijft en een systemische vorm waarbij ook de inwendige organen aangedaan zijn. Patiënten met systemische sclerodermie hebben vaak een typische gelaatsuitdrukking. De expositie reist het hele land door. In mei 2011 komt die naar ZGT Hengelo. De expositie behelst 22 foto’s waarin elf modellen met sclerodermie op de gevoelige plaat zijn vastgelegd.

Informatieavond
Daarnaast wordt op dinsdag 14 december een informatieavond georganiseerd over sclerodermie. Dr. E.B.M. Kroft, dermatoloog, en dr. E. Colin, reumatoloog, verzorgen samen met Jessica Thonen-Velthuizen de presentaties.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur in de Mozaïek van ZGT Almelo. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Toegang is gratis, aanmelding via communicatie@zgt.nl.

Wilt u meer weten over sclerodermie, kijk dan in de folder bij de expositie of stuur een mail naar sclerodermie.mctd.commissie@nvle.org o.v.v. expositie Jessica.

De ontwikkelingen van dit project zijn te volgen op de website van de NVLE, www.nvle.org.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie