Schoonheidsbehandeling tijdens chemotherapie

Patiënten met kanker die in Ziekenhuis Gelderse Vallei een chemotherapie ondergaan kunnen kiezen voor een behandeling door een schoonheidsspecialiste.

Gezichtsverzorging oncologieTijdens haar chemotherapie in Ziekenhuis Gelderse Vallei krijgt Sonja Leclerq de Courcelles een behandeling van Rianne van Nuland, schoonheidsspecialiste.

Door de ziekte zelf of door de chemotherapie kan het uiterlijk van patiënten met kanker soms behoorlijk veranderen. Daarom is er binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei extra aandacht voor het uiterlijk door verschillende individuele afspraken en workshops op het gebied van lichamelijke verzorging.

“Ik koos voor een nek-, schouder- en gezichtsmassage”, vertelt Sonja Leclerc de Courcelles. Zij kreeg geruime tijd chemotherapie vanwege borstkanker. “Wat heb ik hier van genoten. Even je ellende vergeten en je heerlijk laten verwennen. Schoonheidsspecialiste Rianne van Nuland gaf me veel tips en bood daarnaast een luisterend oor. De tijd was voorbij voor ik er erg in had. Mijn gezicht voelt weer heerlijk soepel aan want door al die chemo’s krijgt je huid een aardige klap”, aldus Sonja.

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei
De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt patiënten van het ziekenhuis, die een chemokuur ondergaan, de eerste behandeling van de schoonheidsspecialiste gratis aan. Er is keuze uit gezichtsbehandeling, huidverzorging en make-up, haarbehandeling, kleuranalyse of een manicure en pedicure. Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een verzorgd uiterlijk ook vaak een beter gevoel geeft.

“Ik vind dit een mooi gebaar van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Rianne is een goede aanwinst voor dit project,” meent Sonja, “ik wil de stichting en Rianne bedanken voor deze gift en behandeling.”