Scholieren zélf aan de slag in het ziekenhuis

Op zaterdag 8 december 2012 organiseert het UMC Utrecht voor de zesde keer de ‘Doe-Het-Zelf Dag’ voor jongeren. Het succes van deze drukbezochte open dag komt doordat je als scholier zelf een dag aan de slag gaat in het UMC Utrecht.

Het evenement richt zich op jongeren in de laatste fase van de middelbare school én op mensen die al een beroepsopleiding volgen in de gezondheidszorg.

Vorig jaar kwamen er zo’n 800 bezoekers af op de Doe-Het-Zelf Dag. Op 8 december kun je van 10.00 tot 15.00 uur zélf komen ervaren hoe het is om te werken binnen het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Ook kun je die dag diverse rondleidingen volgen over de verschillende afdelingen van het UMC Utrecht. Verder zijn Hogeschool Utrecht, ROC Midden Nederland en het opleidingscentrum van het UMC Utrecht aanwezig met informatie over de verschillende opleidingen.

“We willen jongeren interesseren voor een baan in de gezondheidszorg”, vertellen Edith Kerkheide en Suzanne de Jong van afdeling Werving van het UMC Utrecht. “De Doe-Het-Zelf Dag die we organiseren, is al jaren een groot succes. Dat zit ’m erin dat je niet alleen mag kijken, maar ook zélf aan het werk kunt. Daarin gaan we zo ver mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld zelf hechten, infuusprikken, intuberen en reanimeren. Een echo meemaken bij een zwangere vrouw, of zelf een röntgenfoto maken. Bij Pathologie leer je coupes snijden en je kunt een workshop ‘verpleegkundige worden’ volgen. Je kunt ook ontdekken hoe handig jij bent in de operatiekamer.”

Dit jaar kunnen scholieren voor het eerst ook via Facebook alvast zelf aan de slag en zich inschrijven voor de Doe-Het-Zelf dag. Ze kunnen hun vrienden flink onder handen nemen door ze bijvoorbeeld een oor aan te naaien, zie facebook.com/umcutrecht.

Aanmelden voor de ‘Doe-Het-Zelf Dag’, de enige open dag waarop je zelf aan de slag mag, kan ook via www.werkenbijUMCUtrecht.nl

Plaats een reactie