Scholieren ontdekken medische beeldvorming

Hoe sterk is de magneet van een MRI-scanner? Wat kun je met straling doen? Hoe ziet je buik eruit op een echo? Op 9 maart gingen leerlingen van De Amersfoortse Berg op zoek naar de antwoorden. Ze waren te gast op de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van Meander Medisch Centrum, locatie Lichtenberg.

De leerlingen uit 5 VWO konden alle apparatuur van dichtbij bekijken en kregen uitleg over de wer-king. Ze waren erg enthousiast over hun bezoek. Deze bijzondere excursie sluit aan op hun lesprogramma. Ze volgen op school de module Medische Beeldvorming van het vak NLT (natuur, leven en techniek) binnen het profiel NG en NT.

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde ontving een week eerder al leerlingen van het Code-rius College en Het Nieuwe Eemland. Het is nu voor het tweede jaar dat deze schoolbezoeken worden georganiseerd. Laboranten en medisch nucleair werkers geven daarbij aan kleine groepjes leerlingen uitleg. Ook wordt iets verteld over de opleiding tot medisch beeldvormer.

Plaats een reactie