Scholen testen nieuw hoofdluismiddel

Vijftig scholen zullen de komende weken Prioderm dimeticon testen en deelnemen aan een online testpanel. Voor het eerst wordt een hoofdluismiddel op deze wijze beoordeeld door gebruikers. Iedereen kan de resultaten online volgen.

Elk nieuw schooljaar lijkt er wel een hoofdluisepidemie uit te breken. Lijkt, want eigenlijk is dat niet echt zo. De hoofdluizen worden alleen vaker na een vakantie ontdekt omdat dan veel scholen luizencontroles houden. De vijftig scholen in het Prioderm dimeticon testpanel bieden ouders een proefpakket van Prioderm aan als bij hun kind hoofdluis is gevonden.

Zo’n proefpakket bestaat uit een verpakking Prioderm dimeticon, een netenkam, een uitgebreide kaminstructie en een gebruiksaanwijzing waarin staat hoe ouders het nieuwe product kunnen testen en hun ervaringen kunnen delen op de website.

Blij met proefpakketten
Anita te Gussinklo ex-luizenpluismoeder op de St. Ludgerusschool in Loenen aan de Vecht: “We controleren regelmatig op hoofdluis. Hoofdluis komt gelukkig niet heel veel voor, zelf heb ik het nog nooit meegemaakt. Op school waren ze erg blij met de proefpakketten van Prioderm dimeticon. Prioderm is een bekend merk en het is goed dat er meteen iets aangeboden kan worden als er hoofdluis wordt gevonden. Natuurlijk bepalen de ouders zelf of ze het proefpakket gebruiken of dat ze liever een eigen product kiezen”.

Online resultaten volgen
General Manager Dirk Groen van Meda Pharma: “Prioderm dimeticon is een niet-chemisch werkend hoofdluismiddel, uitgebreid getest en in combinatie met kammen effectief bevonden. Het grote voordeel van dit middel is dat het hoofdluizen binnen 15 minuten doodt. In Denemarken is het product al jarenlang op de markt en heeft het veel tevreden gebruikers. Maar wij zijn benieuwd wat scholen en ouders van ons nieuwe product vinden. Met de ervaringen van de gebruikers kunnen we verbeteringen aanbrengen bijvoorbeeld in de gebruiksaanwijzing van het product, de verpakking en op termijn ook aan het product zelf. Iedereen kan op onze website de resultaten volgen.”

Hoofdluisprobleem
Jaarlijks raken ruim 250.000 leerlingen besmet met hoofdluis. Dat is meer dan 10% van het aantal basisschoolleerlingen. Hoofdluis is een lastig probleem. Ouders herkennen het vaak niet meteen en er hangt nog altijd een taboesfeer rond het onderwerp. Basisscholen nemen veel taken op zich om hoofdluis en de verspreiding ervan te voorkomen. Pluiscommissies en kriebelmoeders controleren de kinderen. Actieve en betrokken ouders zijn essentieel als het gaat om het voorkomen van hoofdluizen. Om het hoofdluisprobleem terug te brengen zouden ouders hun kinderen moeten controleren op hoofdluis voordat ze weer naar school gaan.

Meer informatie: www.prioderm.nl

Plaats een reactie