Schoenmaat 60 in het Erasmus MC

De langste man ter wereld bracht op maandag 9 november een bezoek aan het Erasmus MC. De 27-jarige Sultan Kösen is 2,47 meter lang. Ondanks zijn angst voor ziekenhuizen, accepteerde hij de uitnodiging om een bezoek te brengen aan het Erasmus MC. “Ik heb genoeg ziekenhuizen gezien, vandaar dat ik er liever niet kom“, verklaart Kösen zijn angst. “Maar de medische wereld ontwikkelt zich snel, dus ik hoop hier advies te krijgen over mijn behandeling”. Een tumor veroorzaakte een overschot aan groeihormoon bij Kösen. Toen de tumor vorig jaar werd verwijderd, stopte de groei.

Reuzengroei
Tijdens zijn bezoek kreeg de reus uitleg op het lab Inwendige Geneeskunde over onderzoeken die uitgevoerd worden naar reuzengroei (acromegalie). Kösen had vragen over zijn medicijngebruik en de zweren op zijn voeten. Endocrinoloog Wouter de Herder: “De zweren zagen er lelijk uit, en dermatoloog Bing Thio was zo vriendelijk om er meteen naar te kijken en medicijnen mee te geven.”

Extreem aardig
De Herder zegt vereerd te zijn met het bezoek van de langste man ter wereld. “Het kost Sultan veel moeite om na een intensieve dag van de hoofdingang naar het faculteitsgebouw te lopen. Ondanks zijn inspanningen bleef hij extreem aardig. Dat is ook een handelsmerk voor deze aandoening. Ik ben blij dat we hem konden helpen met adviezen.”

Maatje 60
Wouter de Herder is bevriend met schoenmaker Georg Wessels, schoenspecialist voor mensen met reuzengroei. Wessels overhandigde Kösen vlak voor zijn bezoek aan het Erasmus MC een paar nieuwe schoenen: maatje 60.

Plaats een reactie