Schipbreuk op VOC-schip Amsterdam

Afgelopen weekend ging Schipbreuk, de nieuwe jeugdvoorstelling van het ScheepsTheater, in première op het VOC-schip Amsterdam. Schipbreuk wordt vanaf nu elke zondag tussen 12 en 17 uur gespeeld.

Levend stripverhaal
Schipbreuk is een spannend verhaal, maar er valt ook veel te lachen. Je maakt kennis met schipper Jan, een jonge held die zich verliest in zijn eigen fantasie. Hij maakt een boottocht over de wereldzeeën en beleeft de gekste avonturen. De voorstelling is in de geest van Bontekoe, maar in de vorm van een stripverhaal dat tot leven komt. De acteurs spelen soms een rol en zijn soms onderdeel van het decor. In de hele voorstelling wordt geen woord gesproken. Alles wordt uitgebeeld met attributen, spel en muziek.

ScheepsTheater
Schipbreuk wordt gespeeld door het ScheepsTheater. Deze enthousiaste theatergroep bestaat een aantal professionele acteurs en stagiaires van het ROC Amsterdam en ROC Flevoland. De regie is in handen van de bekende theatermaker Rick Dros.

Openingstijden en prijzen
Het Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam is momenteel gesloten voor een grootscheepse renovatie en vernieuwing. Maar de replica van het VOC-schip Amsterdam is gewoon open en ligt tijdelijk naast science center NEMO.

Het VOC-schip Amsterdam is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. In de officiële schoolvakanties en in de maanden juni t/m augustus is het schip ook op maandag open. Het schip is gesloten op 1 januari, 30 april en 25 december.

Een kaartje voor het VOC-schip Amsterdam is te koop bij de kassa van NEMO en geeft ook toegang tot de jeugdvoorstelling Schipbreuk. Meer informatie op www.scheepvaartmuseum.nl

Plaats een reactie