Schilderijen fleuren de Kerspelhof op

Tot 10 mei 2011 exposeert Nelly Roose uit Blesdijke schilderijen in verzorgingshuis Kerspelhof aan de Klaas Muisstraat 12/a in Oldemarkt. Het is de eerste keer dat er een expositie is georganiseerd in de Kerspelhof. Er komen dit jaar nog meer exposities van andere kunstenaars.

“De medewerkers van de Kerspelhof vonden de muren in het verzorgingshuis kaal en saai en kwamen op het idee om schilderijen op te hangen om de boel op te fleuren,” zegt Betsy Wallinga-Snijder. Zij heeft de taak op zich genomen om voortaan exposities te organiseren. Dit jaar exposeren naast Nelly Roose ook nog Marijke Booij uit Blesdijke, Harm Visserman uit Oldemarkt en Riemie de Vries uit Blesdijke.

Voor de bewoners was het wel even wennen. Ze keken wel even raar, maar geven nu vrijuit hun reacties. De medewerkers vinden het een positieve verandering in het gebouw.

Schilderen is een hobby voor Nelly Roose. Ze doet het heel erg graag. Dit is haar eerste expositie. Ze heeft met olieverf op linnen kleurige schilderijen gemaakt van Friese paarden, olifanten leeuwen, honden en zonnebloemen.

Plaats een reactie