Saxenburgh Groep verrast door twee nominaties Toparts

Niet alleen cardioloog Raymond Lionarons van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis was genomineerd voor de titel Toparts 2010 van Mednet. Donderdag (13-01-2011) bleek tot grote verrassing ook uroloog Roy Hassankhan van het Hardenbergse ziekenhuis tot de uitverkorenen te behoren.

Cardioloog Raymond Lionarons en uroloog Roy Hassankhan met hun oorkonde van Mednet t.g.v. de nominatie Toparts.

Het medisch magazine Mednet heeft voor de vijfde keer op rij een intercollegiale verkiezing gehouden voor Toparts van het jaar. Twaalf specialismen zijn voorgedragen, waaronder cardiologie en urologie. De winnaars werden gisteren in Houten bekendgemaakt door voormalig Minister Volksgezondheid Ab Klink.

Alhoewel Lionarons en Hassankhan van de Saxenburgh Groep, waartoe het Röpcke-Zweers Ziekenhuis behoort, niet de absolute winnaars waren, zijn zij zeker geen verliezers. Mednet ziet de verkiezing niet als een manier om kwaliteit te meten, maar om aan te geven dat een voorgedragen specialist zijn werk erg goed doet.

Verrassing
Raymond Lionarons is door zijn collega cardiologen in het land met name geroemd om zijn communicatieve vaardigheden en betrokkenheid bij de patiënt. Zijn collega Roy Hassankhan, uroloog in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg en tevens in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, bleek tot grote verrassing ook tot de genomineerden te behoren. Collega urologen hebben met name zijn technische en theoretische vaardigheden hoog in het vaandel. In 2008 was Hassankhan ook al eens genomineerd.

Stevig fundament
Beide specialisten hebben een bijzondere band met Suriname, maar dat zij allebei door hun collegae zouden worden voorgedragen als toparts hadden ze niet verwacht. Ze zullen zaterdagochtend beiden voor de Wereldomroep te horen zijn.

De Saxenburgh Groep hoopt binnenkort met steun van de gemeente te kunnen starten met de nieuwbouw van het ziekenhuis. Als het aan deze specialisten ligt, is er al een stevig fundament om op te bouwen. “Wij zijn goed bezig in Hardenberg”, aldus een trotse Roy Hassankhan.

Plaats een reactie