Saxenburgh Groep mobiliseert zorgmedewerkers voor deelname aan Zorgloop

De Saxenburgh Groep gaat de uitdaging aan om op vrijdag 15 april 2011 zoveel mogelijk mensen, werkzaam in de zorg, aan de start te krijgen van de bekende Cityrun van Hardenberg. Het doel is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en om duidelijk te maken dat de zorgmedewerkers met zijn allen hard lopen voor goede zorg. Zij willen het goede voorbeeld geven.

De oproep richt zich niet alleen op de medewerkers van de Saxenburgh Groep, maar op alle mensen in deze regio die werkzaam zijn in de zorg: huisartsen en hun assistenten, thuiszorgmedewerkers, apothekers, fysiotherapeuten, podotherapeuten, mensen in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, GGD, enzovoort, enzovoort.

Hilbrand van de Belt, orthopedisch chirurg en Wim Jaspers, fysiotherapeut in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis zijn de gangmakers achter dit initiatief.

Begeleidingsprogramma
In eerste instantie is het doel om zoveel mogelijk zorgmedewerkers aan de start te krijgen voor de 5-kilometerloop, maar de fanatiekelingen kunnen natuurlijk ook gaan voor de 10 kilometer. Om als zorgmedewerkers herkenbaar te zijn tijdens de City Run krijgt deze groep een uniek shirt waarin gelopen wordt.

Niet alleen getrainde hardlopers zijn welkom. “We rekenen ook – of misschien wel juist – op de ongeoefende loper”, aldus Hilbrand van de Belt. “Daarom starten we zaterdag 22 januari 2011 met een begeleidingsprogramma. Zorgmedewerkers die zich hebben aangemeld via de website van de Saxenburgh Groep www.sxb.nl krijgen via de website de beschikking over informatie en trainingsschema’s. Zo willen wij hen in staat stellen om te trainen op een voor hen passend tijdstip. Daarnaast organiseren we een aantal clinics om de lopers te informeren en te steunen in het trainingsprogramma. Op die manier moet het voor iedereen mogelijk zijn om in april de Cityrun – Zorgloop tot een goed einde te brengen.”

Voor de begeleiding staat een vraagbaak ter beschikking, bestaande uit een orthopeed, sportarts, fysiotherapeut, looptrainer en diëtiste. Gedurende de voorbereidingsperiode kunnen de zorgmedewerkers hier dagelijks terecht. Uiteraard vindt dit alles plaats in goed overleg met de organisator van de Cityrun, Atletiekvereniging Spurt ’88.

Gratis voor zorgmedewerkers
Deelname aan de Zorgloop is voor zorgmedewerkers gratis. De Saxenburgh Groep staat garant voor de inschrijving en zal ook sponsoren benaderen om het geheel nòg aantrekkelijker te kunnen maken. “Het enige dat we als tegenprestatie verwachten, is dat de zorgmedewerkers na opgave ook daadwerkelijk aan de startstreep zullen verschijnen gehuld in het Zorgloop T-shirt”, aldus een enthousiaste Wim Jaspers.

Van de Belt: “We hopen echt dat mensen die werkzaam zijn in de zorg zich – samen met hun collega’s – massaal gaan aanmelden voor de Cityrun. Laten we samen het goede voorbeeld geven en duidelijk maken dat we met z’n allen hard lopen voor goede zorg.”

Aanmelden kan via de website www.sxb.nl. Klik onder de hoofdrubriek ‘Saxenburgh Groep’ op het logo van de ‘Zorgloop’ en vul het online deelnameformulier in. Deelnemers ontvangen dan op korte termijn meer informatie.

Plaats een reactie