Saxenburgh goes Ad6

Met deze strijdkreet neemt de Saxenburgh Groep in 2012 deel aan het wielerspektakel Alpe d’HuZes. Initiatiefneemster is Erna Bekker, verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp. Dit wielerevenement, waarbij de Alpe d’Huez wordt geklommen, heeft tot doel om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding. Dit evenement vindt plaats op 6 en 7 juni 2012. Woensdag 6 juni gaan twee teams van de Saxenburgh Groep de berg op. De teamleden roepen iedereen op om hen te sponsoren en/of acties te organiseren die sponsorgeld opleveren.

De deelnemers van de Saxenburgh Groep teams gaan samen de uitdaging aan om elk minimaal één keer ‘de Hollandse berg’ te bedwingen om hiermee € 40.000 aan sponsorgeld bij elkaar te brengen om kanker een halt toe te roepen. Ze hebben allen geïnvesteerd in materiaal en zijn volop in training om het ultieme doel te behalen.

Eén van de deelnemende teams aan de Alpe d’Huzes, met (onderste rij, 2e van rechts) initiatiefneemster Erna Bekker. Foto: Léon van der Brug, Saxenburgh Groep.

Veel te veel
“Volgens de laatste statistieken krijgt één op de twee mannen en één op de drie vrouwen eens in zijn of haar leven te maken met de ziekte kanker. Veel te veel. Dit betekent dat iedereen wel iemand in de eigen naaste familie, buurt, vriendenkring en werkkring kent of zelf geconfronteerd wordt met deze ziekte. We weten allemaal wat voor leed dit teweeg brengt. Dat moet stoppen”, zegt Erna Bekker. Zij weet waar ze het over heeft; als hulpverlener, maar ook als ervaringsdeskundige. “Eén van de middelen is om geld in te zamelen met Alpe d’HuZes. Deze actie spreekt mij vooral aan, omdat het evenement zich onderscheidt door haar anti-strijkstokbeleid. Elke euro die gedoneerd wordt, gaat naar het onderzoeksfonds, zelfs met rente.”

Trainen
Toen Erna haar plannen bekend maakte op de Spoedeisende Hulp, zei een aantal collega’s van de Saxenburgh Groep en hun familieleden spontaan toe om mee te gaan fietsen met de Alpe d’HuZes. Dick Luisman, zelf vervent wielrenner, ziet met zijn deelname een langgekoesterde wens in vervulling gaan om ooit met collega’s de Alpe d’Huez te beklimmen. Jan Hotvlüwer kan helaas door een blessure niet meefietsen, maar blijft als niet-fietsende teamcaptain actief. Inmiddels zijn de trainingsschema’s opgesteld. Driemaal per week doen de ploegleden aan spinning in de sportschool of zitten ze op de mountainbike en straks in het voorjaar komt de wielrenfiets uit de schuur. Ze hebben er zin in.

Teampagina
De deelnemers van de Saxenburgh Groep hebben een eigen website, te weten: www.sxbgoesad6.nl. Via deze site kan geld gedoneerd worden. Daarnaast hebben ze op de website: www.opgevenisgeenoptie.nl van Alpe d’HuZes een eigen teampagina en een individuele actiepagina. Op deze actiepagina’s staat persoonlijke informatie en worden blogs bijgehouden. Via deze pagina’s kan nu alvast geld gedoneerd worden via Ideal of éénmalige machtiging.

Teampagina Team Saxenburgh 1
Deelnemers: Erna Bekker (SEH), Michel Bekker, Arjan Bisschop (SEH), Gag Botter (SEH), Ditta de Roo (SEH), Jacqueline Davenschot (Röntgen), Dick Luisman (TD) en Joke Gaasbeek (SEH). Team Saxenburgh 1

Teampagina Team Saxenburgh 2
Deelnemers: Hans de Roo, Jan Holtvlüwer (CSA), Ronald Vos, André Vos, Edwin Bijlsma, Camiel Jansen, Jannet van Praag (KCL) en Gert Berenst. Team Saxenburgh 2

Actie
Afgelopen jaar heeft de actie Alpe d’HuZes een recordbedrag van ruim € 20.1 miljoen opgebracht. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de kankerbestrijding. Erna Bekker: “Wie helpt ons mee om voor 2012 dat bedrag te overtreffen? U kunt ons steunen door geld te doneren, maar daarnaast ook door het organiseren van acties waarmee geld verzameld kan worden. Alle hulp is welkom voor ons doel: Stop de ziekte kanker!”

Plaats een reactie